Ibiza (2018)


Netflix'te karşıma çıkan, Gillian'ı görünce "Aa ben bu kızı tanıyorum!" diye yükseldiğim ve ismi-cismi eğlence vaadettiği için anında izlemeye karar verdiğim bu bi buçuk saatlik filmi, Ramazan günü bira içercesine, amcasının karısı Bihter'e yanlayan Behlül'cesine, izlenmeyi bekleyen Breaking Bad'leri, her gün onar yirmişer sayfa okuyabildiğim kitapları bir kenara itip izledim. Arada böyle küçük kaçamaklara, çerezlik filmlere de hakkımız olsun di mi, karantinadayız sonuçta..

Bir reklam şirketinde sosyal medya işleriyle ilgilenen New Yorklu Harper, müşteri bağlamak için birkaç günlüğüne İspanya'ya iş gezisine gitmelidir. Bunu goygoycu kankilerine söylediğinde hemen birinci sınıf biletini iptal edip üç tane ekonomik sınıf biletle değiştirmesini ve hep beraber Barselona kaçamağı yapmayı teklif ederler. Yok mok der ama sonraki sahnede uçaktadırlar. Gece eğlenmek için girdikleri mekanda ünlü dj Leo ile tanışır Harper. Leo sahnedeyken Harper ve kızlar alkolün etkisiyle partiden partiye koşar.


Ertesi gün Leo Leo diye yanan Harper, internetten Leo'nun o gece Ibiza'da sahne alacağı mekanı bulur. (Ibiza, İspanya'nın adacıklarından biridir, uçakla ya da feribotla ulaşım vardır. Zaten bir adaya başka nasıl gidilir. Bu bilgilerin hikayeyle alakası yoktur.) Kızların gazıyla, alkolün rahatlığıyla, ekstazinin enerjisiyle Leo'yu bulma macerası başlar Harper'ın. Ama ertesi sabah Barselona'da toplantıda olması gerektiğini unutmamalıdır!..

Gillian Jacobs'ın aşırı tatlı hallerini ilk Love (2016-18)'da izlemiştim, yazının başında bahsettiğim tanıdıklık da buradan. Richard Madden (nam-ı diğer Robb Stark) ise ünlü dj rolüyle Gillian'a eşlik ediyor. Çatlak kankiler ise Phoebe Robinson ve Vanessa Bayer..

Elektronik alt yapılı bu eğlenceli filmi yazan Lauryn Kahn, yöneten ise Alex Richanbach; filme puanım 4,5'tan 5... Süresi, temposu, müzikleri ve baş rol çiftiyle eğlenceli bir seyir sunuyor. O kadar.

28 Nisan 2020