Knock Knock (2015)


Lorenza Izzo
Benle yaşıt, Şilili, Başak burcu esmer bir güzel oyuncu. En bilinen filmi The Green Inferno (2013)'dan sonra filmin yönetmeni Eli Roth'la evlenmişler. Sanırım bu aralar ayrılarmış, her an boşanabilirlermiş, bu durum Lorenzo'nun kariyerini nasıl şekillendirir bilemiyoruz tabii, hayırlısı olur inşallah canım ya.. Bu filmde Genesis rolüyle karşımıza çıkan Lorenzo, seksi şeylerin can sıkıcı hadiselere yol açabileceğinin yürüyen bir örneği olarak kamera karşısındaki iki çıtırdan biridir!..

Keanu Reeves
Nam-ı diğer Neo, ne zaman gelecek The Matrix 4 (2021), yeter yıldık beklemekten, John Wick diye bi tipe 3 sene 4 film çektiniz, bıkmadınız mı?! Gerçi metroda insanlara yer vererek, umulmadık patlamalar yapıp beklenmedik fahiş gelirler getiren projelerden set emekçilerine de pay ayırarak falan herkesin gönlüne taht kurmuş bir aktör. Onun yaşı benim yaşımın 2 katından 8 eksiktir. Bu filmdeki rolü de eski bir dj ve halen bir mimar olan aile babası Evan'dır. 'Acıma yetime, döner koyar götüne!' sözünün temsilcisidir. Bu karakterin tek kabahati bir pipiyle dünyaya gelmiş olmasıdır.


Knock Knock
İki genç ve psikopat kızın, -kendi değer yargıları çerçevesinde- eşlerini aldatan adamları cezalandırma ve dünyaya faydalı bir iş yapma çalışmalarını konu alıyor. Death Game (1977) filminin tekrar yapımı olan Knock Knock (2015), bir vesileyle ailesinden ayrı bir hafta sonu geçiren babaya musallat olarak, onu 'baştan çıkararak', sekse teşvik eden kızların, bir takım tehditlerle mağdur duruma düşen adamla maceralarını konu alan Eli Roth yönetimindeki filmdir. Gerilim dozu çok yüksektir, izlerken "Hay sikiyim yaa" dedirtebilir.. Tutunduğu konu itibariyle kendi segmentinde iyi bir yere oturmasına rağmen filme puanım 4/10'tür.


Ana de Armas
Geçtiğimiz günlerde Sergio (2020)'da, şimdi de bu filmde memelerini görme imkanı yakaladığım, benden bir yaş büyük Havanalı güzellik, kısmet olursa yakın zamanda Yeni Bond Kızı olarak anılacak. Bu sene sonunda vizyona girmesi planlanan son Bond filmi No Time to Die (2020)'ın tarihi muhtemelen değişecektir. Hatta acaba sinemalar bundan sonra nasıl olacaktır? Belki de doğrudan dijital bir kanala verilecek artık filmler.. Filmde Bell rolünü oynayan Armas, psikopat iki çıtırdan diğeridir. Baba Evan'ı cinsel açıdan zorlayan Bell, genelde planın uygulayıcısı rolündedir.

Eli Roth
Aslında biz onu daha çok popüler olduğu haliyle, yani Inglourious Basterds (2009)'taki Donny Donowitz rolüyle biliyoruz ama aslında korku sineması ağırlıklı çalışan bir yazar-yönetmen-yapımcı kendisi.. Hostel korku serisi ve boşanmak üzere olduğu eşiyle tanışma vesilesi The Green Inferno (2013) en bilinen işlerindendir. Keanu Reeves'den 8 yaş küçüktür. En son, tarzının çok dışına çıkarak, fantastik komedi The House with a Clock in Its Walls (2018) filminde yönetmenlik yapmıştır. Belki de artık komediden devam eder, belli mi olur?!..

20 Nisan 2020