Aloha (2015)


Cameron Crowe'un yazıp yönettiği bu film de Crowe'un diğer filmleri gibi; pek bi numarası yok ama oyuncular çok tatlı, zaman geçirmek için izlenir.. Vanilla Sky (2001): Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz; Elizabethtown (2005): Orlando Bloom, Kirsten Dunst; We Bought a Zoo (2011): Matt Damon, Scarlett Johansson.. Bu da aynı bu saydıklarım gibi Aloha (2015), Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone.. Ha, Kate Hudson'lı Almost Famous (2000) onun değil mi, onun, belki de tek orijinal hikayesi..


Brian, çocukluktan beri aşırı idealist bir göksevici.. İşte uzay, yıldızlar, roketler, uçaklar falan diye dolanan bi çocuk.. Zaten biraz büyüyünce de hemen Hava Kuvvetlerine katılan klasik bir Amerikan. Başarılı bir tip olunca da görevlerde hep bunu kullanıyolar, efsane bir asker oluyo.. Yani yaraları falan olan, askeri efsanelerden.. Ama artık çürüğe ayrılmış ve eski görev yeri olan Havai'ye özel bir uzay işleri şirketinin danışmanı olarak geliyor..

Eski sevgilisi Tracy orda, ordudan yanına tahsis edilen tatlı Yüzbaşı Ng orda.. Hayat sana güzel durumu.. Ama Tracy evlenmiş, iki çocuğu var.. Derken, Yüzbaşı, hayranı olduğu bu efsane askerin, danışmanlığı yaptığı şirket için ideallerinden vazgeçmesine tanık oluyor. Yani uzaya gönderilecek uydunun tek faydası şirkete..


Sizce güzel Yüzbaşı, Brian'ın ideallerini hatırlamasını sağlayabilecek mi? Bütün tatlılığını kullanarak..
Peki Tracy, 13 sene önce Brian'la sevgili olduğunu söylediğinde 12 yaşındaki kızı bi inceden kıllanacak mı? Ya Tracy'nin kocası..


Tracy'nin kocası da asker ve çok konuşmayı seven tiplerden değil.. Tarcy deliriyo bu huyuna, konuşmuyo ki diyo, nasıl anlaşalım.. Brian anlıyo ama adamın dilinden; gözleriyle konuştukları altyazılı bi sahne var, çok güzel olmuş..

Kadroyu girişte saydım zaten.. Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone.. Ek olarak, Brian'ın patronu rolünde Bill Murray, Tracy'nin suskun kocası rolünde John Krasinski, Yüzbaşı Allison Ng'in komutanı olarak da Alec Baldwin'i izliyoruz.


Ufak bir test yapalım.. Yazıda karakterlerden biraz bahsettim, sizce iki çocuk annesi Tracy, Rachel mı, Emma mı? Özellikle Allison Ng'ın üniformalı fotoğrafını eklemedim yazıya.. Yani resimdeki kızlardan biri asker biri ev hanımı, hangi hangi?

23 Ağustos 2015