Kiralık Aşk (2015-17)


Eheh şey.. Kendimi tutamayacam valla, izliyorum.. Sonuçta buraya izlediğim şeylerin tanıtımını yazıp sizlere fikrimi telakki etmek değil mi gayem?! Bazen böyle şeyler de yazmak lazım..
Efendim bir de, uzun zamandır yazmadığım dikkatli gözlerden kaçmamıştır, bir nevi bu uzun aradan sonra ısınmak mahiyetinde tezahür oldu bu yazı. Buyrunuz.


Teknik başlayalım: Ortaks Yapım tarafından Star TV'ye çekilen dizinin yönetmenliğini, 94'ten 2006'ya kadar çeşitli dizi ve filmlerde görüntü yönetmenliği yapmış, 2006'da görüntü yönetmeni olarak başladığı Kınalı Kar dizisinde yönetmen koltuğuna geçmeyi başarıp, günümüze kadar da kalkmamış bir Metin Balekoğlu'nu görüyoruz. İşleri daha çok tv-dizisi şeklinde ve öyle çok ses getiren şeyler de değil.
Ama bilemiyorum, belki ses getiren işlerdir de takip edemiyorum televizyonu epey senedir. Ama filmografisine bakınca daha önce çok izlendiğini duyduğum, ne bileyim Muhteşem Yüzyıl, Yaprak Dökümü gibi dizi isimleri yok. Gerçi onların da uzun sürmeleri iyi dizi oldukları anlamına gelmiyor sonuçta di mi?!

Diziyi dizi yapan senaristtir sonuçta, Meriç Acemi ve Deniz Coşkun isimleri yazıyor orda da. Deniz'i bilmem ama Meriç Acemi adı google'da aratıldığında şok olunuyor. Meriç Acemi, Çocuklar Duymasın dizisinde Haluk'un iş arkadaşlarından Yasemin'miş. Meğer o kız efsane Çocuklar Duymasın (2002-04)'da oynarken de sonrasında da hep senaristmiş. Ama işleri hep bi tv-dizisi kalabalığı.


Yaz dizileri zaten tutsun diye değil, sezon açılana kadar boşluk doldursun diye yapılır mantığı hakim piyasaya; ha, tutan bir iki tanesi şanslı spermlerdir yumurtayı dölleyen. Onun için böyle daha romantik, daha eğlenceli hikayeler seçilir, ajanslardan tatlı kızlar kaslı çocuklarla beraber Miss Turkey'ler kadroyu şenlendirir. Her zaman değil tabii..


Turunç tatlı asistan Defne, Elçin Sangu; cool patron Ömer, Barış Arduç; eğlenceli çapkın patron Sinan, Salih Bademci. Bi de kötü ajansın kadını Yasemin var, Sinem Öztürk, ben pek beğenemiyorum bu tip kızları.. İki de deneyimli oyuncu Levent Ülgen ve Nergis Kumbasar komiklik yapsınlar diye kadroya dahil edilmiş.


Konusu şudur: Dedesiyle arası kötü olduğu için kendi ayakları üstünde çok güzel duran içli romantik sessiz patron -aynı zamanda yetenekli bir ayakkabı tasarımcısı- Ömer'in, amcası ve yengesi, zengin dede baskısıyla Ömer'i bir şekil evlendirmelidirler. Yoksa zengin dede, bu işsiz zengin amca ve yengeyi kapının önüne koyacaktır.

Yengenin çılgın fikriyle Ömer'in asistanı olarak şirkete sızdırılan fakir ve paraya ihtiyacı olan Defne, Ömer'e kendini aşık edip, evlenip, amca ve yengeyi dede baskısından kurtaracaktır. Ama tabii ki onlar numaraya gerek kalmadan birbirlerine aşık olacaklardır. Bu arada oyuna işbirlikçi ve şirketin de ortağı olan Sinan Bey de Defne'ye aşıklanmak üzeredir. Yan karakterler ve çeşitli maceralarla olaylar gelişir.


Dizi geçen gün 7. bölümünü oynadı, 10 günlük tatilim boyunca göz attığım diziler içinde en izlenebiliri yine budur, en azından Elçin Sangu epey tatlı bi hatundur. Çeşitli sahne eğitimleri aldıktan sonra oyunculuğa 2010 yılında Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle başlamış, ayın 13'ünde 30 olacak bir aslan burcudur.

Aslında iyi oyuncu gibi ama bazen ayarını kaçırıyo.. İşte o zaman anlıyosun çekicilikle iticilik arasındaki ince çizgiyi.. Ama genel olarak başarılı..


Barış Arduç da, hayatta izlemiyeceğim Deliha (2014) setinden beri Deliha (2014)'da rol arkadaşı olan başrol Gupse'yle sevgiliymiş, bu haberi de burdan vermesem çatlardım. Sangu, Arduç, Gupse diye u içinde kaldı yazu..

Dizide yer alan diğer oyuncular ise şöyle sıralanabilir: Sanem Yeles, Onur Büyüktopçu, Onur Akça ve -burda yokmuş gibi- Amerika'larda oyunculuk eğitimi almış Selin Uzal..


İzleyip izleyip notlar aldığım o kadar çok film birikti ki, bu yazı, tembelliği mi kırar inş.
Takipte kalın, keyfinize bakın..


Güncellemezsem olmaz, diziye son bölümde dahil olan Leyla Lydia'yı görmeniz lazım.. Günce (2012) filminde küçük kızın bakıcısı rolündeydi, orda da beğenmiştim ama burda efso olmuş yani.. Madem girdim, diziye katılan diğer bi çıtır da Melisa Şenolsun.. Önceleri de konuk oyuncu olarak Esra Eron'u izlemiştik..

01 Ağu 15 İsk

Toplam 69 bölüm yayınlayarak, 2. sezon sonunda bitti dizi. Hala oynuyor sanılmasın diye not düşmüş olayım.

14 nisan 2018