Gizli Oturum [2012]


Kendine özgü varoluşçu felsefe altyapılı romanlarıyla bilinen Fransız yazar Jean-Paul Sartre'ın 'Huis Clos' isimli oyunundan uyarlanmış 21 dakikalık bir kısa film.

Bir yere getirilen üç kişi, nereye geldiklerini, neden geldiklerini, nasıl gideceklerini düşünürler. Aslında her şeyin farkındadırlar ama anlam vermekte biraz zorlanırlar. Çünkü cehennem tahmin ettikleri gibi bir yer değildir. Geçmişteki hatalarına ufak ufak ışık tutarak ne yapmaları gerektiğini düşünürler, konuşurlar, takılırlar öyle.


Hande Soral, Can Yılmaz ve Nur Tüzün'ün (Nerden tanıyorum diyen varsa, Yabancı Damat, Nazlı'nın arkadaşıydı) ana karakterler olduğu filmin yazanı yöneteni Merve Hüriyet. Marmara Üniversitesi Sinema mezunu Merve'nin bitirme projesi olarak hazırladığı bu film gayet başarılı.
Sevişme sahnesiyle de epey dikkat çekti film. Oyunculuklar kötü değiller. Özellikle Bursalı Hande Soral'ın performansı beklentilerin üzerindeydi.

Epey oldu ben bu filmi izleyeli, konusu açılınca da açıp izletirim arkadaşlarıma. Beğendim Sartre'ın metninin işleniş biçimini.
Yanılmıyorsam, Merve ile aynı dönem, yine aynı bölümden arkadaşı Salim Güven de, Sartre'ın Le Mur (Duvar) isimli hikayesini uyarlamıştı. Bu uyarlama metni beğenmemiştim mesela, hikayeyi doğru anlatmıyordu bence..


Film hakkında değinilmesi gerekenler şunlar, Hande Soral'ı -beğenmeyen var mıdır bilmiyorum ama- beğenen biriyseniz, bir kızla öpüşürken görebileceğiniz film, bu film. Denk gelmiştik, konusu açılmıştı da "Daha n'apiyim, kızla öpüştüm.." demişti.. Kız da Dicle Alkan, Acemi Cadı'dan bilirsiniz onu da. Ayrıca bir de sevişme sahnesi var, ama sevişen Hande Soral değil heyecanlanmayın..

Görüntü yönetmeni Emre Pekçakır'a da ayrıca tebrik.. Bu tarz güzel uyarlamalar görünce insanın hoşuna gidiyor tabii. Filmi izlemek için Merve'nin şahsi dailymotion hesabı burada.. Bi kısası daha var, onu da izleyin bence..

16.07.13 güncelleme Eylül 2015


Yeni yazıları anında takip edebileceğiniz facebook sayfasını beğenmek için tıklayın!..