Southpaw (2015)


Güzel bi boks filmi.. Güzel film baya evet ama farklı hiç bir şey yok.. Birbirine benzer onlarca film oldu.. Al, yakın zamanda The Fighter (2010), Warrior (2011).. İlk aklıma gelenler.. Sadece boks filmi olarak değil yani, The Wrestler (2008), aklıma geldikçe yazıcam böyle.. Yani biliyoruz ki bu tarz ağız burun kırmalı sporlarda, kişinin psikolojisi bozuk oluyo.. E, dayak yiyosun veya atıyosun yani tabii ki bozulur, özel hayatında da sorunlar olur.. Böyle spor mu olur kardeşim, bi önüne geçemediler şu durumun.. Maket yumruklasınlar, o ölçülsün falan, ne biliyim..


Bunda da, adamın kafa çok basmadığı için karısı idare ediyo her şeyini.. Bi ufak kızları var, bi de elemana iş ayarlayan patronu gibi bi şeyi, menajer gibi.. Puştun teki çıkıyo ortaya, hafif siklet şampiyonu adamımıza kafa tutuyo, maksat ondan prim yapmak, basın toplantısında laf atıyo falan, olur ya.. Bizimkinin de tabii ki öfke kontrol sorunları var, hemen gaza geliyo, karısı tutuyo bunu hep..


Sonra bi davette bu piç bizim elemana karısıyla ilgili laf atıyo kavga çıkıyo.. Karısı vuruluyo yanlışlıkla.. O dakkadan sonra adamın hayatı düşüşe geçiyo, kafa çalışmıyo ya.. Hiç yapmaması gereken bi dövüş yapıyo, lisansı alınıyo, parası alınıyo, evi alınıyo, kızı alınıyo.. Mahkeme diyo ki "Kendini toplamazsan kızın da senin gibi yurtta büyüyecek.." Ondan sonra da küllerinden doğma hikayesi, yeni bi salon, yeni bi antrenör, kızıyla arasını düzeltmeye çalışıyo bi yandan.. Ve o en baştaki piçle unvan mücadelesi..


Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, 50 Cent ve Rachel McAdams var kadroda.. Rachel filmin başlarında ölüyo zaten ama oynadığı süre boyunca ondan başka bi şeye bakamıyosunuz ekranda.. Jake, izlediğim her filminde kendini aşıyor.. Hele izlemediyseniz Nightcrawler (2014)'ı izleyin..

The Last King of Scotland (2006)'ten Oscar'lı Whitaker'ın da bu sene Oscar'da yine 'yardımcı erkek oyuncu' için adının geçmesi muhtemel.. Peki repçi 50 Cent'in şimdiye kadar 18 sinema filminde rol aldığını biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum.. Curtis Jackson adını kullanıyormuş oyuncuyken.. Ben ilk defa denk geldim filmine, hiç de fena değil yani.. Ve sosyal hizmetler çalışanı Naomie Harris, çok tatlı..


Yani oyuncuları seviyorsanız izleyin, fena değil ama dediğim gibi orijinal bir hikayesi yok..
Filmi Kurt Sutter yazmış, Antoine Fuqua yönetmiş..

30.08.15