Aşkımızın Son Tekmesi (2020)


Diziler ara verince bazı kanallar akşamları yerli filmleri yayınlamaya başladı, güzel de oldu aslında, belki de hiçbir yerde gösterim fırsatı bulamayacak işler böylece seyircisini bulmaya çalışıyor. Bu akşam da Fox TV'de, uzun zamandır bu kadar kötüsüne denk gelmediğim bir film vardı, Aşkımızın Son Tekmesi (2020), yeni de film, ne posteri var ne bişeyi.. Vizyonluk değil doğrudan televizyon için yapılmış sanırım.. Aslında hiç frekansıma girmeyecek bu filmi haberlerden önce fragmanını görünce bekledim, izledim; neden peki, Emir Çubukçu var diye!..

Kitapçılık zamanlarımda, Beyoğlu Tünel'deki mağazaya oyuncular falan sık gelirdi, Okan Bayülgen, Demet Evgar gibi popüler isimlerle beraber Emir Çubukçu gibi daha az bilinen, tiyatro ağırlıklı çalışan birkaç oyuncu da devamlı müşterilerdendi. Bir de Emir'in gözler sıkıntılı, rafın önünde arka kapak okurken böyle burnunun dibine kadar sokardı kitapları, yani çizdirmediyse gözleri devam ediyordur hala öyle - ben bıraktım o işi kaç sene oldu, bilemiyorum son halini.. Çok tatlı adamdır ama.. Sonra kendi öykü kitabı da yayımlandı Can Yayınları'ndan, meraklısı baksın..


Yönetmenliğini Deniz Yılmaz Şayir'in yaptığı filmin esas kızı Seren Şirince, kötü kızı ise Ecenaz Üçer.. Bir de olmaz olsun Sermiyan Midyat var kadroda; bir kere denk geldiğim ve bana yettiği bir kişi kendisi.. Beşiktaş'ta BKM'de bir vesileyle birileriyle üst kattaki fuayede görüşürken geldi, elinde viski kadehi, stand-up'ı için poster çekimi yapıyorlarmış, rahatlaması lazımmış, fuayede herkese "rahtalamak, viski, viski, rahatlamak" falan diyerek dolaşıyordu.. E iç rahatla madem, o da yok, viskiyle dolaşıp millete anlatmayı seviyor gibiydi.. Çok sinir bozucudur ama anıdır nihayetinde!..


Çocukluktan beri aşık olduğu kızın aslında kankisi olduğu gerçeğiyle sonunda yüzleşen Çetin, girdiği depresyondan çıkmak için yerli dövüş kulübüne yazılır. Spor salonunun sahibinin kızı olan Defne de yakın zamanda terk edilmiştir, acısını bu yeni çocuktan çıkarır. Sonra Çetin'e hastanedeki refakat sürecinde aşık olur ve olaylar gelişir.

Ama nasıl dandik hikaye işleyiş, nasıl fena diyaloglar, nasıl kötü performanslar.. Tiyatro sahnelerinden bildiğimiz Emir'in, özensiz bir yönetmen tarafından ne hallere düşürüldüğüne şahit olduk. En azından bu birkaç paragraf yazıyla Emir'in yanında olduğumu belirtmek istedim, normalde bu kadar kötü oyuncu değildir bilinsin!..

22 Nisan 2020