After Life (2019- )


Hollywood'un aman bilmez laf sokucusu komedyen Ricky Gervais'ın, Netflix için yaptığı son işi After Life (2019- )'ın 6 bölümlük ilk sezonu geçen sene yayınlanmıştı, dünden itibaren de yine 6 bölüm süren ikinci sezon yayında!.. Yarımşar saatten bir lokmada izlenebilecek bir dizi. İzlerken peçetelerinizi yanınızda bulundurun çünkü durduk yerde ağlatabilecek bir hikaye!.. "Daha neler" demeyin, Ricky Gervais bu ne yapacağı belli olmaz. İngiltere'de küçük bir kasaba olan Tambury'de geçen hikaye, karamizah da değil doğrudan trajedi aslında, bazen komik durumlara sahne olan içten bir trajedi..


Yerel bir gazete olan Tambury Gazzette'de çalışan Tony habercidir; ekipte, fotoğrafçı, reklamcı, editör falan vardır; küçük ama samimi bir ekiptir ve hepsi salak salak tiplerdir. Tony'nin eşi yakın zaman önce kanser tedavisi görüyormuş, tutunamamış ölmüş kadın. O günden beri intihar etmeyi düşünen Tony bir şekilde beceremez, sonra vazgeçiyor gibi olur, kararsızdır, hep fikir değiştirir. Gıcık bir tiptir, -hep öyleymiş ama yeni bir şey değil- hayatın çok ilginç noktalarını çok ince sorgular, sonra gereksiz haberler yazdığı işine geri döner.

Karısıyla neredeyse her anının videosu vardır, sürekli o videoları izleyip dertlenir, kimle konuşsa karısını anlatır, "şöyle yapardık, bunu derdi, sakın şöyle düşünme derdi" falan diye kendini üzdüğü yetmezmiş gibi etrafındakilere de pompalar o hüznü, herkes gözler ıslak ıslak dolaşır. Yaşlı babası huzurevindedir, bakımıyla birilerinin ilgilenmesi gerektiği için yatırtmıştır, her gün de ziyarete gider. Babasına bakan hemşireyle flörtleşir ama tam beceremez, karısı aklından çıkmaz. Çok tatlı adamdır aslında ama esaslı gıcıktır.


Ricky Gervais'in yazıp yönetip oynadığı bu dünyalar tatlısı İngiliz aksanlı gözü yaşlı komedinin gayet mütevazı bir kadrosu var: Mandeep Dhillon, Diane Morgan, Kerry Godliman, Ashley Jensen, Laura Patch, Jo Hartley ve Harry Potter'ın hademe Filch'i David Bradley. Toplasan iki sezonu bir düzine bölüm ediyor, o kadar tatlı ki şuna da vakit ayıramayacaksak neye ayıralım bu günlerde, kesin izleyin!.. Keşke bitmese diyeceksiniz...

25 Nisan 2020