Hustle & Flow (2005)


"Pezevenklik zor zanaat.." diye şarkı yapan bi adam esas oğlanımız Djay... Nereden biliyor; ekmeğini, himayesindeki kadınların 'iş tutmasından' kazanıyor. Eskiden beri hevesli olduğu müziğe-ritme tekrar bağlanıyor. Sevdiğim işi yapmak istiyorum kafasında, bıkmış kızları millete övmekten. Bi de torbacılık yapıyor, sağlam mal var, şşş.


Derken eski bi arkadaşıyla karşılaşıyor, okuldayken müzik yaparlarmış beraber. Eleman tutmuş bi ucundan ucuz kayıtlar falan yapıyor. Sonra bunlar gaza gelip Djay'e kayıt yapmaya kasıyorlar. Ufak bi stüdyo kurup çalışıyorlar. Bi yandan da, zamanında aynı mahallede büyüdükleri ünlü bi repçi var, o geldiğinde bağlantı falan yapar, yürürüz diyolar.

Kolay değil ama, güzel bi mikrofon için bile dünyanın parası isteniyor. Elinin altında Nola olmasa çok zor işler bunlar.


Sonra o repçi geldiğinde pek iç açıcı şeyler olmuyor tabii..

Yazan yöneten Craig Brewer, Black Snake Moan (2006)'ı da yapan adam. Zaten oradan gaza gelip, bu filmi de izleyesim geldi. Filmin başrolü Terrence Howard da seçimde etkiliydi ama öncelik yönetmeneydi. Terrence Howard'ı da artık bilirsiniz, Iron Man (2008) ve August Rush (2007)'taki rolleriyle aşırı sevilen adam. Bu filmle de Oscar'a aday olmuş bi oyuncu.


En iyi orijinal şarkı Oscar'ını alan filmin kadrosunda, Anthony Anderson, Taryn Manning, Taraji Henson, Dj Qualls ve Ludacris yer alıyor. Film boyunca Taryn Manning'ten etkilenmekten başka çareniz yok zaten.. Kara yılan filminde Cristina Ricci, bu filmde Taryn Manning.. Tarzını sevdim yönetmenin.. İzlemediğim iki tane uzun metrajı kaldı, hemen çözülecek..

15.09.2014