Elimiz Mahkum (2017)


Melis Babadağ'ın rol aldığı ilk sinema filmi Beni Unutma (2011)'nın yönetmeni Özer Kızıltan, "Sen o filmde çok yoktun ya, gel telafi edelim, seni bunda baş rol yapalım demiş ve Elimiz Mahkum (2017) kadrosu böyle şekillenmiş... midir acaba... -tabii ki değildir- belki de böyledir ama şimdi bilemeyiz. Sormayız da artık, rahmetli oldu yönetmen Özer Kızıltan, bu ayın başında, kanserdi dediler. Kızıltan, çevrelerde bol ödüllü filmi Takva (2006) ile bilinirdi. Melis Babadağ'a da sorulmaz şimdi ayıp olur.

Elimiz Mahkum (2017), senaryosunu Yaşar Arak'ın yazdığı bir televizyon filmi. Televizyon filmleri neydi, düşük bütçeli, sadece televizyonda gösterilsin diye yapılan zahmetsiz filmlerdi. Yani çok büyük beklenti yaratmasa da eli yüzü düzgün olması gerekirdi. Kaşesi düşük oyuncuların, sete geç kalan ekibin, gamsız yönetmenlerin yapacağı işti. Çünkü hiçbir zaman yeterli bütçe olmaz, önünüze gelen senaryo aceleyle yazılmıştır derinlik aranmaz, kostüm-makyaj özensizdir falan filan... Ama bazısı da aşırı bütçeli yapımlara sümüğünü atmaz yani, öyle havalı filmler çıkar... Onun için önyargısız izlemekte fayda var. Gerçi bu Elimiz Mahkum (2017), gayet basit olan bir örnek...


İlker Kızmaz ve Melis Babadağ çiftinin baş rolü paylaştığı hikaye, genç bir iş adamının elinde silahla ölü ortağının başında kendine gelmesiyle başlıyor. Hatırlamadığı bir cinayetten hüküm giyen genç adam, bir gün bir etkinlik vesilesiyle oyuncu bir hanımı rehin alarak hapishaneden kaçıyor. Birbirine kelepçeli çift, hem polisten ve mafyadan kaçıyor hem de söz konusu cinayeti çözmek için uğraşıyor.


O zaman şimdi biraz Melis Babadağ diyelim. Diyelim demesine de ne diycem, Adanalı olduğundan başka bi bilgi yok bende. Bir de popüler bir oyuncu olmadan önce reklam filmleriyle küçük küçük başlayıp, gençlik dizileriyle kendini sevdirdiğini görüntülüyorum. Bir de Instagramı var önümüzde, daha da n'olsun zaten di mi?!. Doğallığıyla ön planda olan, tatlı bir kız işte... Filmografisinde yer alan 5 filmi de izledim, belki kendinin bile oynadığını bilmediği Beni Unutma (2011)'da küçük bir rol, Kainan 1890 (2015)'da bir minik veee Oğlan Bizim Kız Bizim (2016), Elimiz Mahkum (2017) ve Aykut Enişte (2019)'de artık baş rol sahibi hanımefendi... Kendilerini daha sık ve güzel işlerde izlemeyi bekliyoruz.

İlker Kızmaz'ı da Mesut Süre ile İlişki Testi'nin bir bölümünde tanıdım galiba, iyi çocuğa benziyor... Bakıyorum daha önce oynadığı filmlerden izlediğim var mı diye, Nefes: Vatan Sağolsun (2009) var mesela; tarihi işlerde çok oynamış...

Bu arada filme puanım 3/10, o da oyuncuların hatırına, yani izleyin diye tavsiye edebileceğim film değil...

26 Mayıs 2020