Lovesong (2016)


Bu film iki dünya tatlısı tipi bir araya getirdiği için özel bir film. Aslında birkaç ay önce izledim ve o zaman nedense yazmadım ama şimdi tekrar karşıma çıkınca blog okuyucularının bu filmden haberdar olması gerektiğini düşündüm. Riley Keough ve Jena Malone ikilisi muhteşem bir uyum içinde dahil olmuşlar hikayeye, şiir gibi bir anlatım çıkmış ortaya. Güney Koreli hanımefendi So Yong Kim yönetimindeki film, katıldığı festivallerde hep sevilmiş, hatta Buffalo International'dan ödül almış.

Riley'nin karakteri Sarah'nın, küçük bir kızı vardır, kocası iş için bir yere gibip bir daha da dönmemiştir. Uzun süre bekler Sarah ama adamdan hiç ses çıkmaz, en sonunda terk edildiğini kabullenir. Sarah’ın eski bir arkadaşı olan Jena'in karakteri Mindy, bir ara onları ziyarete gelir.

Kocasından yana dertli Sarah ile hayatı sınırlarda yaşamayı seven Mindy bir dertleşme seansının ardından yakınlaşıverirler. Mindy'ye kıyasla çok sakin bir hayatı olan Sarah'nın kafası karışır, hislerini anlamakta zorlanır. Sarah, kocası ya da Mindy hakkındaki düşüncelerini açıkça ifade edemez hale gelir ve bu arada Mindy gider.


Aradan yıllar geçer, ne kocasından ne de Mindy'den haber alır. Derken Mindy'den bir mesaj gelir, Sarah'yı düğününe davet eder. Bu vesileyle yeniden bir araya gelirler ve Sarah bunu duygularını ifade edebilmek için fırsat olarak düşünür. Kızıyla beraber Mindy'nin düğününe gider.

Çok masum gibi, tatlı gibi; sen sevda mısın yoksa yalan dolan bir hikaye..

24 Mayıs 2020