Jeune & Jolie (2013)


Filmin adı ilk bakışta iki isim gibi geliyor değil mi? Bana öyle geldi, biraz düşündüm de tamamen '&' işaretinden kaynaklandığına inandırdım kendimi. Yazıyla olsa sanki bu yanılsamayı yaratmayacaktı ama siz daha bilmiyorsunuz tabii, Fransızca 'genç' ve 'güzel' anlamına geliyor kelimeler. Evet 'Jolie' güzel demekmiş, çok acayipmiş.


Genç ve güzel bir kız var, ilk cinsel deneyimini abartmadan yaşamak istiyor, hemen normale dönüp, bakirelikten kurtulmuş deneyimli bir kadın olarak devam etmek istiyor hayata. Alman bir yakışıklı var, Felix diye, tamam o da skiş için orada ama en azından sabahına bi hal-hatır soruyor, sevgiliyiz diye düşünüyor ama kız uzaklaştırıyor çocuğu...
Mevsim geçiyor, kızın baya para karşılığı adamlarla beraber olduğunu görüyoruz, inceden bi "Belliydi mına koyim" diyo insan... Çok ayıp... Bu eylem kız için o kadar anlamsız bir hale gelmiş ki, yaşlı adamlar falan oluyo arada, umrunda değil, parasına bakıyor hiç ihtiyacı yokken...
Mevsim geçiyor, birlikte olduğu yaşlı bi adam kalpten gidince ortalık karışıyo, ailesi öğreniyo... Ne diyecen ki, kızın orospu olmuş, ee.., ne desen boş... Psikolog çok mantıklı hareket!.. Aslında düzeliyor gibi de oluyor ama içinde var ya o orospuluk, yapıyo yapacağını.. Çevresi rahatsız oluyo bi kere..


Böyle bir film. Film boyunca, daha güzelini de bulabilirlermiş aslında, diye düşünmekten kendimi alamadım. Marine Vacth güzel kızı, François Ozon da yazarı ve yönetmeni... Kızın erkek kardeşini Fantin Ravat, annesini Geraldine Pailhas oynuyor.

Ravat, Ozon, Vacth ve Pailhas..

20.01.2014