Balalayka (2000)


Kemal Sunal anısına..
Film çekimleri için Trabzon'a giden uçakta hayatını kaybeden Kemal Sunal, Uğur Yücel'in oynadığı Necati karakterini oynayacakmış.


Ali Özgentürk yönetimindeki filmin senaristi Işıl Özgentürk. Rusya'dan Türkiye'ye gelen bir otobüsün içindeki insanların hikayelerini, aşklarını anlatıyor. Türkiye'ye, Aksaray'da kolay para kazanma (neresi kolay) yolunu kullanmak için gelen kadınlar ve babalarının vasiyeti üzerine Rusya'daki mezarını ülkeye getiren üç kardeş.


Uğur Yücel, Cem Davran ve Ozan Güven bu kardeşleri oynuyor. Üçününde bu otobüste bir aşk macerası oluyor; Yekaterina Rednikova, Nadezhda Gorelova ve Anna Voronova. Otobüs şoförü Ercan Yazgan ve muavini Atılay Uluışık oynarken filmi asıl izleme sebebim Alla Yuganova da hikayeyi anlatan ve muavinle kaçan sakat kızı oynuyor.


Alla'yı, 8 bölümlük Dostoevskiy mini-dizisinin son iki bölümünde izledim ve filmografisinde Balalayka (2000)'yı görünce çok şaşırdım. Bu filmde 18 yaşında üstelik, oyunculuğu falan kötü ama tatlı kız baya.


Bazı kızlar, özellikle Nadezhda çok güzel Türkçe konuşuyor. Kesinlikle bkz. Aksanlarını yediklerim. Film buruk bitiyor ama güzel gidiyor. İzlemediyseniz hemen tavsiye edeyim. Filmde bir tane de balalaykalı (bağlama gibi telli bir çalgı) kız var, ordan gelmiş filmin adı, birdenbire.

30.01.2014