Saving Mr. Banks (2013)


Masal gibi filmmiş. Gerçek hikayeden şekillenmiş..

Mary Poppins (1964) diye bir film var, izlediniz mi? Ben izlemedim. Walt Disney Pictures'ın sahibi Walt Disney'in zamanında çok uğraştığı bir filmmiş. P.L. Travers hanımefendinin yazdığı bir kitap varmış, Walt çok istemiş Mary Poppins'in haklarını satın alıp film yapmayı. Mrs. Travers biraz huysuz bir kadın olduğu için çok kolay olmamış bu izni almak. 20 sene peşinden koşturmuş koca Walt Disney'i.

Mrs. Travers'ın gudubetliği maddi sıkıntıya düşmesiyle biraz azalmış ama koşmadığı şart, yapmadığı eziyet kalmamış Walt'a ve kitabı senaryolaştıracak ekibe. Tabii bu ketumluğun da arka planı varmış.


Bizi bu dünyaya sokan senaristler Kelly Marcel ve Sue Smith, yönetmen ise John Lee Hancock'muş. Mr Banks, Mary Poppins'teki bankacı adammış. O da aslında Mrs. Travers'ın babasıymış. Walt, Tom Hanks'miş, Mrs. Travers da Emma Thompson'mış. Emma küçükken babası Colin Farrell annesi Ruth Wilson'mış. Walt en sonunda Emma'yı ikna edip Mary Poppins'i film yapmış.

Yazık, olan senaristler B.J. Novak, Jason Schwartzman, Bradley Whitford ve şoför Paul Giamitti'ye olmuş. Ama Walt, kızlarına verdiği sözü tutmuş olmuş. Hem Mr. Banks'i de kurtarmış, o çok iyi bir babaymış. Film, 'en iyi film müziği' kategorisinden de Oscar için aday gösterilmiş. Biz çıkalım kerevetine..

Sıralı Tam Liste: Oscar 2014

20.01.14