Captain Phillips (2013)


Ohh! Tam da battaniye içinde elde kahveyle film izleme havası.. Kimse de demiyo ki, kahve bitiyo on dakikada, sonra n'oluyo?!.. Kahveyi kim tazeleyecek.. Durdursana bi, çişe gitçem..

Matt Damon'lı Bourne filmleriyle bilinen İngiliz yönetmen Paul Greengrass, Kaptan Richard Phillips'in Somali'de korsanlara karşı verdiği mücadelesini anlattığı kitabını, Billy Ray'in uyarlama senaryosuyla filme çekmiş.

Kaptan Phillips'i Tom Hanks oynuyor - tabii ki çok güzel oynamış. Yardımcı pozisyonda ise korsan kaptan rolüyle ilk kez kamera karşısına geçip Oscar adaylığı kazanan Somalili Barkhad Abdi yer alıyor. Kaptan Phillips'in karısı rolünde ise Catherine Keener'ı izliyoruz..


Bence filmin tanıtımı için yeterli bi 2 cümle kurdum. Daha fazla yazmaya gerek yok. Gerilimini ve aksiyonunu tahmin edersiniz zaten. En iyi film, en iyi uyarlama senaryo ve 3 de teknik kategoride olmak üzere Oscar'da 6 kulvarda koşacak. Rakipleri çok sağlam ama bu film de boş değil hani. Abdi olmaz belki ama ben senarist Ray'den ümitliyim.

Kaptanın kurtulduktan sonra çocuklarına sarılmış fotoğrafları falan var internette.. Duygulandım yeminle.. Filmde de görmesemiydik?!

Sıralı Tam Liste: Oscar 2014

16.01.2014