The Five-Year Engagement (2012)


İlişki irdelenen, bir de bu hikayeye kulak verin denen bir başka örnek. Gün geçmiyor ki, bir şanslı çiftin daha hayatları sinema perdesine taşınmasın. Gerek kurgu, gerek reel kişilikler olsun, başka başka şeyler yaşanıyor vallahi şu hayatta. Bazen çok abartılarak anlatılan, bazen normal seyri abartı olan onlarca hikayeden biri. Demeye çalıştığım şey, sıradan bir film, öne çıkaracak bir özelliği yok. Sadece oyuncularından varsa ilginizi çeken izlemeniz için artı olabilir.


Nicholas Stoller'ın yönettiği filmin senaryosunu, yönetmenle beraber baş rol oyuncusu Jason Segel yazmış; Segel'a tatlı nişanlısı rolüyle eşlik edip baş rolü paylaşan Emily Blunt ve etraflarındaki renkli karakterlere hayat verenler ise, Chris Pratt, Alison Brie, Dakota Johnson, Mindy Kaling ve Rhys Ifans... Kadroda yer alan Dakota Johnson umut vaat etmeye devam etmiş.

Tom ve Violet, evlenmeyi planlayan mutlu bir çifttir. Tom, epey hazırlık yapmış, çalıştığı restoranın terasında masa kurdurmuştur. Violet zaten teklife dünden razıdır, evet evet, nişanlanırlar. Sonra Violet'in üniversite işinden dolayı bir süreliğine Michigan'a taşınması gerekir; Tom restoran şefi olacakken, Violet'in yanında olmak için istifa eder, sevdiği kadının dizinin dibinde olmak ister. Bu yeni şehire alışmak, ilişkiyi diri tutmak, nişanlılığı sürdürmek o kadar da kolay olmaz.


Hiçbir ilişkide hiçbir şey hiçbir zaman kolay olmaz zaten, her şey emek ister, anlayış ve biraz da şans belki.. Evet, tahmin edilebilir bir şekilde bu film mutlu sona programlanmış ama hayatta her şey böyle olmuyor. Ama en azından keyifle izlenebilir böyle filmler seçerek, ufak tefek ders çıkarma nöbetleri eşliğinde bir takım aşklardan ve aşıklardan faydalanılabilir.

10 üzerinden 5 bir film, tam bir idare eder; çünkü süresi biraz uzun, gerçi sıkmıyor ama dolu dolu da geçmiyor. Dileyene tavsiye!..

15 Mart 2020