Zoo (2015-17)


James Patterson'ın Michael Ledwidge'le beraber yazdıkları aynı isimli romanın dizi uyarlamasıdır. Türkçeye 'İçgüdü' olarak çevrilen romanı ve Patterson'ın diğer kitaplarını Nemesis Kitap basıyor. Hikaye, insan-hayvan çatışması temeli üzerine kurulmuş..


İnsan egemenliğinden gına gelmiş hayvanlara, artık kafeslere kapatılmak, hayvanat bahçelerinde sergilenmek istemiyorlar. İnsanlara karşı ayaklanma içgüdüsüyle birlik olur tüm hayvanlar.. Evcil hayvanların hırçınlaşması, evden kaçması gibi ufak hadiselerle başlayan ayaklanma, kaybolan insanlar, öldürülen insanlar ve organize olmuş hayvan saldırılarıyla devam eder..

Fransız Gizli Servisi'ne bağlı bir ekip çevrede meydana gelen olayları incelemek için bir ekip kurar. Ekip başı olan Fransız bir kadın ajan, bi patolojist, bi safari rehberi, bi hayvan bakım uzmanı ve bir de kadın gazeteci vardır..


Aslında bunların seçilme sebebi de, çevrelerindeki ayaklanmalara kendi çaplarında ufak müdahalelerde bulunmaları ve konuyu çabuk kavramaları olmuştur.. Safariciyle kankisi hayvan bakıcısı, alaylı bi şekilde hayvan davranışı uzmanıdırlar. Hayvanlarda belli saatlerde değişim olduğunu, gözbebeklerinin değişip, saldırı haline geçtiklerini tespit ederler. Bu hayvan bakıcısının eski bilim adamı olan merhum babası da, bu tarz tespitler yapmış zamanında ama deli bu deyip ciddiye almamışlar adamı.. Patolojist de ona deli diyenlerden ama biraz düşününce haklı olabileceği ve hayvanları tedavi yöntemi için o delinin yolundan gitmeleri gerektiğini anlarlar..


Dünyanın dört bir yanına uçarak hayvanları inceleyip, türlü saldırıya maruz kalan ekip, kendi arasında da elektriklenmektedir.. Doktor gazeteciye, bakıcı ajana yazılmaktadır.. Safarici yazık, boşta kalır..

Kadrodaki isimler: Nora Arnezeder, Billy Burke, Nonso Anozie, James Wolk ve Kristen Connolly şeklindedir.. Kristen'i House of Cards dizisinde ilk iki sezonda izlemiştik güzelce, Nora ise The Words (2012) filminde oynuyordu.. Billy Burke ise ekibin en popüleri galiba, Twilight serisinde Bella'nın polis babası rolünde oynuyordu..


Bu diziyi izlemeye başladığımdan beri sokakta kedi medi görünce ince bi çekince oluyor, onlar da anlıyo mu ne, dik dik bakıyolar ben tırstıkça.. Hayır evdeki kedi de gaza gelip hırlıyo bazen.. Bu tarz gerçek hayata yansıma olmasının sebebi de nasıl yapıyorlarsa hayvanları çok gerçekçi yapıyolar.. Efekt konusunda çok başarılı bi tv ekibi var ortada.. Bir de çeşit çeşit hayvan var tabii, yırtıcılar başta olmak üzere pek çok hayvanı, insanlara saldırırken net bi şekilde görebiliyoruz..


İyi başladılar ama ortalarda hikaye, diyalog, oyunculuk falan bazen epeyi bi sıçtı, boşladılar yani, ama sonlara doğru toparladı tekrar.. İlk sezon bitti, 13 bölümde.. 45 dakikalık dizilerden bu ve CBS'ye çekiliyor.. Tam tedaviyi buldular olayı çözecekler derken çok heyecanlı bitiriverdiler sezonu.. İkinci sezon oynamayabilir de kesin bi şey yok.. Ben ümidi kesip güzel final yapacaklar sanıyodum ama yapmadılar, devam etmezse 2. sezona, sıçtık, yarım kalır dizi..

07.10.15


Dizinin ikinci sezonunu geçen gün bitirdim. Gittikçe tırtlaşan, hikayesi tükenen bi dizi oldu.. İkinci sezona tedaviyi hayata geçirme koşturmacasıyla başlanıyor. Baya sert hayvan saldırılarına maruz kalınıyor. Yetmiyor gibi bi de insanda da görülen bir şey oluveriyor 'gen değişimi' durumu..

Bu sezonda dikkat çeken birkaç nokta var, esas kızımız Chloe, 5. bölümde ölüveriyor. Öldü bilinen Jackson'ın babası Dr. Oz'un çok ölmediği ortaya çıkıyor ve geçen sezon yalnız kalan zenci Safari Guy sevgili yapıyor ve kadroya bir kız daha eklenmiş oluyor: Alyssa Diaz (Üstteki resimdeki polis kız).. Ama nerden baksan Nora'nın gidişi büyük kayıp..

130916

Ve dizi üçüncü sezonla final yapmış geçtiğimiz sene. İzlemedim. İzlemem..

24 nisan 2018