Spike Island (2012)


Yani senaristi veya yönetmeni için izlenen filmlerin güzel olması beklenebilir bi şey ama sırf bi oyuncu için hatta o da sırf güzel diye bi film izlenir mi? Bazen izleniyo işte, şansınız varsa güzel çıkıyo. Bu güzel. Kız da Emilia Clarke.


Bir grup İzngiliz ergenin hikayesi: müzik grupları var, Manchester'ın en iyi ikinci grubu diyorlar kendilerine.. En iyi grup dedikleri The Stone Roses, üç gün sonra Spike Island'da konser verecek, (Spike Island, İngiltere'nin kuzeybatısında Mersey Nehri'nde bir ada..) nerdeyse şehirdeki bütün gençler bu konsere bileniyor. Bizim gençlerde başı çeken Tits ve Dodge; Dodge grupta tek müzikten anlayan, Tits ise grubun en kafası çalışanı. Serserilik yaparak geçiyor ömürleri, sonra müzik yapıyolar arada. Dodge, okuldan Sally'ye vurgun, ama Sally daha çok Tits'le ilgileniyo gibi.. Bütün film yok bileti şundan alacaz, o olmadı bundan alacaz, hiç olmadı torpil bulup kapıya isim yazdırcaz falan muhabbetinin ekseninde. Sonra konser günü geliyor işte, eğleniyorlar baya..


Normal bi film, zaman kaybı değildi, 7 puan. Yönetmeni Mat Whitecross'un daha önce Sex & Drugs & Rock & Roll (2010) filmini izlemiştim, müzisyen Ian Dury'nin hayatını anlattığı bir biyografiydi. Senaristi ise filmde de tatlı bir rolle yer alan Chris Coghill. Kadrodaki öne çıkan isimler: Elliott Tittensor, Nico Mirallegro ve Emilia Clarke.. Çok küçük rolle de Kaya Scodelario var, Emilia'nın kankilerinden biri olarak..


Emilia Clarke Game of Thrones başladıktan sonra oynamış bu filmde, hemen, meşhur olur olmaz kapmışlar kızı. Onu böyle dönem filminde izlemeyi beklemiyodum açıkçası, annemin gençlik hali gibiydi, saçlar falan.. Mayıs 1990'da geçiyor hikaye, malum konsere giriş macerası ya.. Ayrıca film boyunca İngiliz aksanına maruz kalacağınızı unutmayın, fok fok fok fok fok fok fok fok nö

13.10.15