Paper Towns (2015)


John Green'in 2008'de basılan aynı adlı romanının sinema uyarlamasıdır, yönetmeni Jake Schreier'dır. Filmin reklamı "The Fault in Our Stars (2014)'ın yazarından" diye yapılmıştır.. Geçen seneki o film de Green'in çok satan romanının uyarlamasıydı. 2013'ten beri televizyon programlarına çalışan yazarın üçüncü roman uyarlaması Looking for Alaska (2016) kapıda..


Quentin daha çocukken karşı eve yerleşen yeni komşuları Margo'ya aşık olmuştur. Ve kendisi bu durumu mucize olarak niteliyordur, yaşıt ve komşu olmaları arkadaş olmalarını sağlamıştır. Daha o yaşlarda Margo'nun macera tutkunu, Quentin'in sakin bir çocuk olması bazı şeylere engel olmaktadır.


Liseli olduklarında da iş değişmez. Quentin dersleriyle ilgilenmek dışında iki kankisiyle zaman geçirirken, Margo partiden partiye koşan alem kızı olmuştur. Ha, bu arada ayrı dünyaların insanı oldukları için Margo selamı sabahı kesmiştir..


Bi gece Margo, Quentin'in odasına pencereden girer ve onu maceraya sürükler, sonra evlere dönülür. Ertesi gün ve onun ertesi gün olur, Margo ortalıkta yoktur. Ailesi, "Margo bu, nasıl olsa sıkılınca gelecektir" diye heyecan yapmaz ama Quentin olayın peşini bırakmaz..


Margo, etrafındaki insanların yanlış yönlere gittiğini, kendinin de ne yapmak istediğini bilmediğini falan anlatmıştır o gece Quentin'e. Kağıt kasabalardan bahsetmiştir: Haritacılar telif haklarını koruyabilmek için hazırladıkları haritaya bi tane de olmayan bi kasaba adı koyarlarmış, izinsiz kopyalanan haritayı bu yolla tespit edip gereğini yapmak için. Bu olay Margo'nun çok ilgisini çekmiş ve unutamayacağı bi detay olmuş hayatta. (Haritacılar gerçekten böyle bi şey yapıyor mu bilmiyorum, bence yapmıyorlardır..)


Madem sevdiğim kız macera seviyor, ben onu bulmalıyım.. Biraz bakınınca Margo'nun zaten sağa sola ipuçları yerleştirdiğini fark eder Quentin ve arkadaşlarıyla Margo'nun peşinden giderler.. Arkadaşlarına kağıt kasabalardan bahseder, araştırıp bulurlar.. Normalde sıfır olan nüfus bir olmuştur yakın zamanda.. Sonra başlar bi yol macerası..


Çok bi numarası yok ama eğlenceli film işte. Filmin en büyük artısı tabii ki Cara Delevingne.. Kadrodaki diğer isimler: Nat Wolff, Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage, Jaz Sinclair, Cara Buono ve minik Hannah Alligood.. Filme puanım 5..


08.10.15