Narcos (2015-17)


Şu dönemin en revaçta dizisi.. Uyuşturucu kaçakçısı Kolombiyalı Pablo Emilio Escobar Gaviria'nın hayatını anlatıyor. 1970'ler..
Güzel para var diye girdiği uyuşturucu işinden inanılmaz paralar kazanan ve güç elde ettiğini görünce Kolombiya'ya faydalı olacağını söyleyip seçimlere falan giren, baya da oy toplayan ama mecliste istenmeyen adam olan Escobar, kendi devletine savaş açmış ve 44 yaşında öldürülmüş.


Kolombiya Başkanı olma hayali ters tepen Pablo Escobar, öldürülecek her asker ve polis başına ödül dağıtıyormuş millete. Uyuşturucudan kazandığı parayı paketlemek için bile dünyanın parasını harcayan Emilio bir rivayete göre dağ evindeyken üşüyen kızını ısıtmak için iki milyon dolar yakmış.. Serveti ne kadar illegal de olsa dünyanın en zenginlerinden olduğu gizli değildi, Forbes dergisi falan yazmış zamanında, şu kadar parası var diye..

Amerikalı bir narkotikçi Murphy destek için Kolombiya'ya göreve gönderilir. Murphy ve Pena, Escobar'ın peşinde ömrünü çürütmüş polislerimizdir. Dizi hem Escobar'ın hayatını anlatıyor hem bu iki narkotikçinin hayatını. Dizi izlendiği dönemde İspanyolcaya doyuluyor, İspanyol müziklerinin dibine vuruluyor.. Kadroda iki tane sarışın var, onlar da iki Amerikalı Murphy ve karısı, bunlar haricinde herkes latin, kızlar çok güzel..


Dizinin oyuncuları da en az dizi kadar başarılı, Escobar'ı en son Elysium (2013)'da küçük bir rolü olan Wagner Moura; Pena'yı Game Of Thrones'un Oberyn Martell'i Pedro Pascal; Murphy'yi Very Good Girls (2013)'deki Boyd Holbrook oynuyor. Yan karakterler olarak da Luis Guzman, Maurice Compte, Juan Pablo Raba var.. Ve tabii kadınlar: Joanna Christie, Paulina Gaitan, Stephanie Sigman, Gabriel de la Garza, Ana de la Reguera ve bi bölüm konuk bebiş Adria Arjona.. Kadınların hepsi çok seksi, ben anlamıyorum n'oluyo bu Latinya'da..


İlk sezon Pablo'nun hapisten kaçmasıyla bitti.. Murphy, "Bu sefer tutuklamak yok, kesin öldürecem" dedi sonda.. Ölecek o zaten belli de, bakalım yanında kimleri götürecek.. İlk sezon 10 bölüm birden Ağustos 2015'te yayınlanmıştı. İkinci sezona çok var yani, seneye kadar soundtrack dinleriz artık..

15.10.15


2 Eylül'de ikinci sezon 10 bölüm olarak yayınlandı Netflix ve illegal diğer bütün internet sitelerinde. Demin bitirdim son bölümü, bu kadar olur. Daha da olmaz. Bir kötü adamın hayatı bundan daha gerçek ve etkileyici anlatılamaz. Bir yandan nefret edebilecekken diğer yandan saygı duyuyorsunuz ve adam gerçekten kötü şeyler yapıyor. Bu sezonun sonunda Pablo'nun öleceği haberiyle beraber dizinin iki sezon daha hazırlandığı bilgisi yayıldı internette. Nitekim sezon finalinde tıpkı Vikipedi'de yazdığı gibi öldürülüyor Escobar.

Son altı bölümü ara vermeden izledim, kapatamadım, iki bölüm de sonra izlerim dedim olmadı, biri biter bitmez "Hassiktir" nidaları eşliğinde diğer bölüm açıldı. Polis yetmedi artık Pablo'yu yakalamaya. İlk sezon sonunda kedi yaptığı hapishaneden kaçmıştı hatırlarsanız, kaçışla başlayan sezon yüksek tempoda devam etti. İlk sezon sürgün yiyen Komiser Carillo, psikopat bir dönüşle birkaç bölüm Escobar'a korku saldı. Ama o kadar.. Polis yetemedi artık Pablo'yu yakalamaya. Yazık Pena gururunu hiçe sayıp diğer 'Narco'lara bilgi sızdırdı ve Escobar'ın büyük yara almasını anca böyle sağlayabildi.

Sekizinci bölümde iyice dellenecek Pablo şöyle bir şiir içleniyor:
"Elimizdeki her şeyle savaşacağız.
Cali kartelini sikeyim!
Judy Moncada'yı sikeyim!
Castanoları da sikeyim.
O orospu çocuklarına kimle
oyun oynadıklarını göstereceğiz!
Çünkü biz hala Medellin karteliyiz!"

Bu arada Judy Moncada, geçen sezon Pablo'ya çalışan ve Pablo tarafından öldürülen bir adamın karısıydı. Judy bütün kaynaklarını Pablo'yu öldürmeye harcıyor, fena bilenmiş. Judy'yi Cristina Umana oynuyor; madem konusu açıldı, bir tane daha çok güzel kız var bu sezon, Martina Garcia.


Diğer sezonlar belli ki Kolombiya'nın Escobar sonrası dönemini işleyecek, uyuşturucu ticaretinde Pablo'dan daha ileri giden ve yeni Narkotik Tehdit olan Cali Karteli ile kovalamaca sürecek. Yani Pena ve Murphy'nin Escobar görevi tamamlandı, yeni görevler onları bekliyor. Yani dizi bize diyor ki, dizinin adı Escobar değil diyor, Narcos diyor.. Ha bu arada, o meşhur 'kızı üşüyor diye para yaktı' efsanesi de izlenebilir bu sezonda, hangi bölümdeydi hatırlamıyorum şimdi ama son altıda..

140916