Terminator: Genisys (2015)


Efsane Terminator'ün hikayeleri devam ediyor.. James Cameron ve Gale Anne Hurd çifti, henüz birlikte oldukları dönem -80'lerde- yarattıkları bu karakter sayesinde şu an oturdukları yerden telif alıyorlar.. Terminator'ü genelleyecek olursak, zaman yolculuğuyla ileri veya geri giderek, içinde bulundukları durumu düzeltip dünyayı kendisi için daha yaşanılası bir yer yapmaya çalışan makine-insan savaşı..Terminator de yok edici demek..


Günümüzde, savaşın sonlarına başlayan hikayede, insanlar savaşı kazanıyor.. Ama geç kaldıkları şey makinelerin artık insanlarla savaşmaktan ziyade insanları kendi tarafına geçiren bir sistem yaratmış olmaları.. John Connor, Kyle Reese'i 80'lere gönderip annesi Sarah'yı bulmasını ve onu korumasını istiyor..
Durumu anlatıp ona göre önlemler alacak ve kaderi değiştirecek Sarah ve Kyle, plan bu.. Kyle gittiğinde geçmişin değiştiğini ve Sarah'nın zaten onu beklediğini görüyor.. Ayrıca Terminator de Sarah'nın koruyucusu olmuş, Guardian hatta Pops; ona programlanmış..

(bi on saniye işi gücü bırakıp şu güzelliğe bak şimdi)


Kyle -nedense- hayalini görüp durduğu çocukluğundan bir kesitte, günümüzden de öte bir zamanda Genisys diye bir bilgisayar sistemini görüyor.. Bu Skynet'in yani makinelerin dünyaya hakim olacağı sistem.. Sarah'ya durumu anlatıp, zamanda çok ileri gidip, Genisys'in piyasaya salınmadan yok edilmesi gerektiğini anlatıyor.. Geldikleri yerde oğulları John Conner'ın makineler tarafına geçtiğini öğreniyorlar ve onla savaşıyorlar..

Bu arada, meraklıları için zaman makinesi resimli anlatım hazırladım.. Soyunmak gerekiyo çünkü bu şekil daha seksi oluyo.. Yüksel, dön ve ışınlandın..


Önceki filmlerde, hatta net konuşayım Terminator Salvation (2009)'da özellikle, hayvani bir metal yığınıyla vuruşma izlemiştim ama bu tertemiz geldi, bireysel dövüşler var bu filmde, savaş ortamı sadece başlarda var.. Ben bu tarz aksiyonu öncekine yeğlerim, daha çok seviyorum..

Daha önce Thor serisinin ikinci filmi Thor: The Dark World (2013)'ü yöneten Alan Taylor aslen dizi sektöründe, Game of Thrones'un altı bölümünü yönetmiş falan.. Taylor yönetimindeki Terminator  serisinin beşinci filminde kadro şu şekil..


Arnold Schwarzenegger, Guardian/Terminator iki hatta üç karakter oynuyor galiba; The Water Diviner (2014)'daki İngiliz komutan Jai Courtney, Kyle Reese rolünde; geçenlerde Everest (2015)'te izlediğim Jason Clarke, John Connor rolünde; Emilia Clarke, Sarah Connor olmuş, çok tatlı olmuş.. Önceki Sarah Conner hakkında çok iyi düşünmüyordum..
J.K. Simmons var, alkolik polis O'Brien rolüyle çok tırt durmuş.. İyi oyuncuyu böyle rollerle harcamak diye bi şey de var yani.. Byung-hun Lee, filmin başındaki Terminator'ümüz.. Ve Sandrine Holt, çok ufak rolü ama onu görünce sevindim, severim..


Filme puanım 6 oluyor, imdb puanı ise 6,7..

04.10.15