Ready or Not (2019)


Hay Allahım, resmen yanlışlıkla korku filmi izledim. Korku da değil, gerilimli, kanlı manlı film. Ne bileyim ben, afişi çok tatlı görünmüştü gözüme, hatta dönem filmi falan diye düşünüp, güzel kostümler, tatlı country müzikler falan hayal etmiştim. Kalitesi 2. sınıf, hikayesi yok denecek kadar zayıf, oyuncular kimse izlemeyekmişçesinefhvhjh yok yok o kadar da değil. Ama bir numarası yok yani..


Grace ve Alex'in düğünüyle başlıyor film. Kocaman bir malikanenin bahçesinde. Alex'in ailesi epey zengin ve aileye girmek üzere olan gelin Grace'in servet avcısı bir fahişe olup olmadığından emin olmalarının gerginliği var. Aslında gerginliğin sebebi olarak bu açıklama yapılıyor ama biraz sonra asıl sebep ortaya çıkıyor. Gelinin aileye layık olup olmadığını anlamak için bir oyun oynaması gerekiyor. Oyunu gizemli bir oyun kutusu belirliyor. Ve... Ups.. Bir anda kan gövdeyi götürüyor...


Komedi, gerilim, korku, suç, gizem türlerinin hepsini bir arada kullanmaya çalışıp gizemli bir saçmalık çıkarılmış ortaya. Hiç yazarından yönetmeninden bahsedip yabancı isimlerle kafanızı karıştırmaya gerek yok, sadece oyunculardan Adam Brody'yi ve başrol gelinimiz Samara Weaving'i analım yeter. Samara'yı Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)'de izlemiştik çok da akılda kalmayacak minik bir rolle.. Zaten genel misyonu, kariyer ve kader gereği korku filmlerindeki güzel sarışın kız işte..

30.11.19