Seven Years in Tibet (1997)


Yakışıklı ve genç Brad Pitt'i kim izlemek istemez; Brad Pitt'in gençiliği gerçekten çok cezbedici.. Üstelik saatlerce, hayranlıkla izlenebilecek yetenek. Tibet'te 7 Yıl da en bilinen, en sevilen filmlerinden. Filmde Brad Pitt'e David Thewlis eşlik ediyor. Jean-Jacques Annaud'un yönettiği film Heinrich Harrer'in aynı isimli romanından uyarlanmış. Roman aynı zamanda otobiyografi özelliği taşıyormuş, yani Harrer'in başından geçen olaylarmış bunlar. Peki neymiş bu olaylar?!


Harrer, bir grup arkadaşıyla beraber Himalayalara tırmanmak üzere olan bir dağcıdır. Ama ne dağcı, kendi çapında meşhur da... Olumsuz hava koşulları grubu zorlarken Harrer artislik yapıp tehlikeli bir sürece tek başına dalıyor. Sonra da sınır mı geçiyolar savaş mı çıkıyor bişey oluyor da bu ve bir arkadaşı ingiliz askerlerince rehin alınmak üzereyken bunlar kaçıyor Tibet'e. Aç susuz virane bir süre sonra bir köye ulaşıyorlar. Ölümle kalım arasında Genç Dalai Lama ile tanışıyorlar ve emrine giriyorlar.


Asıl hikaye bundan sonra başlıyor çünkü Dalai Lama -annesinin tembihlerine rağmen- tam bir Amerikan hayranı, açık fikirli, dünya insanı bir çocuk! Brad Pitt sevmiyorsan bile bu çocukla tanışmak, havai bir Dalai Lama güzellemesi görmek için yine izlenir. Ben çok çok önceden izlemiştim, çok yakın olmayan bir zamanda güzel bir kızla tekrar izledim. O gün bugündür daha yazacam, ancak sıra geldi.


71119