Sonsuz Aşk (2017)


Güney Kore uyarlaması değil di mi, bak ona göre izliycem.. Umarım değildir.. Deniz Akçay'ın yazıp eşi Ahmet Katıksız'ın yönettiği romantik-drama türündeki film gerçekten beklentimin üzerinde çıktı. Filme başlarken hislerim 3-4 veririm diyordu, film bitti ve 6 veriyorum. Başarılı film.

Hikayenin bazı yerlerinde küçük boşluklar var ama görmezden geldim, tadını çıkarmaya çalıştım filmin. Tavsiye ederim, güzel taktiktir.


Ama Fahriye Evcen'in oyunculuğuna bir takım yenilikler katması lazım. Bazı hareketleri var böyle sanki onu rolden çıkarıyor. Hangi filmini izlediysem hissediyorum bu amatörlüğü. Ama gülüşü falan çok tatlı kız, Allah var. Gerçi geçtiğimiz aylar bu tatlılığından eser kalmadığı yönünde görseller ve psikolojik linç girişimleri yapıldı ama bence normal yani hamilelikte falan kilo almak. Ayrıca kilolu haliyle bile güzel gülüyor gayet. Asıl güzel gülemeyen kim, bu filmdeki rol arkadaşı Murat Efendi; ehehehe diye Milyoner'den beri aklımıza kazınan sevimsiz gülüşüne rağmen başarılı oyuncu kendileri. Lafı açılmamışken Murat Yıldırım'ın başrol oynadığı efsane Kırımlı (2014) filmini de araya sıkıştırmak isterim, böylece lafı hem açar hem kaparım.


Can Bey, ünü ülke sınırlarını aşmış, yurtdışlarında üniversitelere konuşmacı hatta bi şeyler başkanı falan olan üstün başarılı bir beyin cerrahıdır. Esas kızımız da Zeynep'tir, Can Bey'in evine temizliğe gelir, para biriktirip kardeşini okutur. Ancak çok yoğun çalışan Can Bey şimdiye kadar evin temizliğini yapan hanımla hiç karşılaşmamış, not bırakarak isteklerini iletmiştir. Bir gün, Zeynep kirayı ödeyemediği için ev sahibi kapının kilidini değiştirmiştir ve Zeynep bir gece başka bir yerde uyumak zorunda kalınca yurt dışında olan doktor beyin evinde sabah etmeye karar vermiştir. Ve hikaye başlar. Türlü çeşitli romantik-komedi sahnelerle ilişkileri ilerler. Ve sonra işin içine dram girer. Zeynep'in kaderi başarılı beyin cerrahının ellerindedir, belki de değildir.


İtiraf edeyim filmi Didem İnselel'in filmografisine bakınca gördüm, bu sebeple buldum izledim. İnselel, iki sinema filminde oynamış, ikisini de bir günde izlemiş oldum böylece. Filmde o kadar küçücük bir rolle, arada birkaç sahnede karşımıza çıkıyor ki, "a bi dakka bu burada oynuyordu di mi" diye diye izledim. E hadi artık başrollerde izleyelim, amin. Kadroda Murat Yıldırım ve Fahriye Evcen'e, Fatih Al, Filiz Ahmet, Ege Aydan ve işte Didem İnselel eşlik ediyor. Güzel kadro bence, güzel de hikaye. Çok iyi değil ama iyi film.

23.11.19