The East (2013)


Sarah, özel sektöre çalışan bir ajandır. Çalıştığı şirket, müşterilerini olası tehditlerden korumakla görevlidir.. Mesela, anarşist saldırı grupları.. Ufak çaplı terör eylemleriyle, adalet sağlamaya çalışan illegal kahramanlar. Sıradaki hedef bir ilaç şirketi.. Şirketin ürettiği bu ilaç pek çok hastanın hayatını kurtarıyor.. Yalnız önlenemeyen yan etkileri var ve bu etkilerin üstü kapatılarak legal bir şekilde satışı yapılıyor.. Anarşist örgütümüz The East, bu ilaç firmasının, sözkonusu ilacın piyasaya sunulma kutlamasına sızıyor.. Firmanın yöneticilerinin yer aldığı kokteylde kadehlere o ilaç karıştırılıyor ve internetten bunun haberi yapılıyor.. Hakkaten de CEO'da falan baş dönmesi, kuru öksürük, mide bulantısı, zeka geriliği gibi bilimum yan etki görülüyor ve eylemleri meyve veriyor.. Halk bilinçleniyor..


Sarah da bu ekibin bir üyesi.. Bilgi toplama görevini çok güzel yapıyor. Ama grubun eylemlerinde haksız olmadığını görüp nerdeyse o da onlar gibi çalışmaya başlıyor.. Gerçek hayatında kocasını iyice boşlaması da bir ajan niye evlenir ki zaten dedirtiyor..


Yönetmen Zal Batmanglij, aynı zamanda başrolü oynayan Brit Marling'le beraber yazmış senaryoyu.. Marling, Another Earth (2011)'te oynamıştı.. Kadroda diğer öne çıkan isimler ise, True Blood'ın Eric'i Alexander Skarsgard, Juno (2007)'nun Juno'su Ellen Page ve pek çok filmdeki karakterin annesi Patricia Clarkson..

Film gayet izlenebilir, sadece sonlara doğru bi tempo düşüyo ama güzel yani.. Ben 7 verdim..

26.09.15