The Overnight (2015)


Patrick Brice diye bi eleman yazıp yönetmiş, öncesinde pek bi şeyi yok, ilk ciddi işi diyebiliriz.. Yalnız sizin de dikkatinizi çekti mi, afiş 90'lardan kalma gibi, oysa bu senenin filmi yani..

Alex, Emily ve oğulları Los Angeles'a yeni taşınmışlardır. Emily'nin işi dolayısıyla geldikleri yeni evlerine adapte olmakta sorun yaşayacaklarını düşünürler. Arkadaş edinmekte zorlanacağının farkında olan Alex'in bir diğer derdi de küçük pipisidir.. Arada muhabbeti açılır, karısı sorun değil falan der ama Alex gene de "Yok ya, çok küçük, eziğim ben, di mi eziğim.." diye dolaşır..


Bi gün çocukları parktayken kendine bi arkadaş bulur ve onun acayip babası Kurt'le tanışırlar.. Acayiptir adam bariz, "Çocuğa jelibon verilir mi canım, kanser olur çocuk.." kadar acayip mesela.. "Madem yenisiniz bu civarda, akşam bize yemeğe gelin kaynaşalım" der. Giderler ve Kurt'ün en az kendisi kadar ilginç karısı Charlotte'la da tanışırlar.. Önce her şey normaldir, sonra Kurt, karısının aktris olduğunu söyler ve oynadığı filmdeki sahneyi izlettirir.. Kadın, anne sütü teminini anlatan bu filmde memeleri açık oynamaktadır.. Misafirliğe gelip meme izleyen çiftimiz tam kalkmaya karar vermişken bir sürpriz daha gelir Kurt'ten.. Ot.. Kafalar çekilir, çıplak havuza girilir, olanlar olur..


Ev sahibi acayip çiftin derdi ne acayipmiş.. Meğer bu eğlence spontane değil planlı bir eğlenceymiş.. Her şey ortaya çıktığında iş işten geçmiş, misafir çiftimiz kendini olayların içinde bulmuştur.. Filmde o bi gece anlatılıyor..


Misafir çiftimizi, Adam Scott ve Argo (2012)'da küçük bir rolle yer alan Taylor Schilling oynarken, ev sahibi çift rolünde, Jason Schwartzman ve L'auberge Espagnole (2002)'da oynamış Fransız aktris Judith Godreche'i izliyoruz..

Bir de Kurt'ün yaptığı resimler görülmeye değer fantastik tablolar.. Filmi izlemeyecekseniz bile şu tabloları bi görün..


23.09.15