The Face of an Angel (2014)


İtalya'da bir öğrenci cinayeti işlenmiştir. Jessica buraya okumaya gelmiş tatlı bir kız, bıçaklanarak öldürülmüştür. Davası çok uzun sürer ama 3 yılı falan geçer, çeşitli sorgulamalar olur falan ama bi şey ispatlanamaz, süner gider dava. Cinayet davalarını haber yapan İngiliz gazeteci Simone, ilgilendiği bu davayı kitap yapmıştır. Güncel bir mesele olduğu için çözümsüz bir cinayet hikayesidir, çoksatar..


Sinemacı Thomas ise bir gece uyku tutmadığından eline geçen bu kitabı bi çırpıda bitirir ve film yapmak ister. Kalkar Amerikalardan İtalya'ya hem Simone'la görüşüp izin almak hem de cinayeti yerinde bir de kendi incelemek ister. Film ekibinden birkaç kişiyle mekan bakarlar, Jessica'nın takıldığı yerleri görürler. Bir barda İngiliz öğrenci Melanie ile tanışır, baya arkadaş olurlar. Yerel habercilerden Edoardo'yla da tanışır, bu adam cinayete çok farklı bir açıdan yaklaşır. Simone'un, Edoardo delinin tekidir demesi de bi şey değiştirmez, Thomas'ın kafa iyice karışır..


Bu hikaye de bir roman uyarlaması.. Yani romandan film yapmak isteyen bir adamın romanından film yapılmış.. Yani asıl romanı yazan Barbie Latza Nadeau, filmi yapan Michael Winterbottom.. Oyuncular: Daniel Brühl, Cara Delevingne, Kate Beckinsale, Valerio Mastandrea ve Genevieve Gaunt.. Daniel Brühl'ü Rush (2013)'tan bilirsiniz.. Kate zaten.. Cara Delevingne ise 92'li bi model esasen ama son zamanlarda oyuncu oldu iyice.. Anna Karenina (2012)'daki küçük rolüyle girmiş bu aleme.. Kalın sesli güzellerden, hem aksanı da var, London London...


Film kötü.. Hikaye bi yere bağlanmıyo.. Zaten İtalya mahkemeleri davayı da çözemiyo hikayede, tüm tutuklulur serbest diyo.. "Hiç bi şey ispatlayamıyoruz, boşu boşuna bu insanları hapiste tutmanın ne manası var.." imdb.com puanı 4,8.. Ben 5 verdim sırf kızların hatırına..

04.09.15