Çilek (2014)


Düşünce güzel beyler.. Güzel de film aslında ama olmayan bi şeyler var işte.. Ama şöyle bi şey de var Azra Akın aşşşşırı güzel bee.. Oyunculuğu da fena değilmiş bak, nasıl oynamış varoşu.. Tamam çok iyi oynayamamış da, güzel ama..

Hikayemiz şu: Kaan henüz çocukken parkta oynadığı bi gün bi kıza vurulur, annesi Çilek diye seslenir kıza.. Adını da öğrenmiş olduğu kızın artık platonik aşığıdır.. Kocaman olurlar.. Çocukluk arkadaşı Ceren ve kardeşi Ozan vardır bi de.. Ereğli'de geçer olaylar, muhtemelen Karadeniz..


Kaan grafikçi, çizgi romancıdır, yıllar sonra memleketine döner; Çilek şarkıcı olmuş, ufak kulüp şarkıcısı.. Kaan, Çilek'i dinlemeye gider bi gün, ilk defa muhabbet edeceklerdir.. Çilek, sevgilisi ve patronu Hayri'den dayak yedikten sonra Kaan'a sığınır.. Kaçmayı planlarlar.. Ama hiç planlamadıkları şekilde kaçmaları gerekir.. Mesela normal para çekmeye gidip bankayı soyar Kaan, Çilek arabayı durduran polisi vurur falan.. Ayrıca arabada Ceren ve Ozan da vardır.. Polis, jandarma, mafya Hayri, herkes peşindedir bunların..


Ormana saklandıkları sıra Kaan ve diğerleri Çilek'in ne ayak olduğunu çok acı tecrübe ederler.. Kaan yılların hayalinden kolay vazgeçemez ama Çilek öyle böyle değildir yani, pisliğin tekidir..

Filme oyum 6 olur.. Dediğim gibi yanlış bi şeyler var ama tam çözemedim.. Genel olarak güzel film ama..

Azra Akın, Kadir Özdal, Selen Öztürk, Bülent Şakrak, Ahmet Olgun Sünear ve küçük bir rolle İlker Aksum var kadroda.. Çağlayan Neyman'ın yazdığı senaryoyu Emrah Yılmaz yönetmiş.. İlk senaryo, ilk yönetim.. Bu arada Halil Sezai de galiba yapımcısı filmin, emin değilim..

17.09.15