Consenting Adults (1992)


Alan J. Pakula yönetimideki filmin senaristi Matthew Chapman. Başrollerde Kevin Kline ve Kevin Spacey, yan rollerde ise Mary Elizabeth Mastrantonio, Rebecca Miller ve Forest Whiteaker var. Kevin Kline, No Strings Attached (2011)'teki rolüyle hafızamda hep, bir sürü filmini izledim tabii de, o filmdeki hali gitmez gözümün önünden, "Great Scott!"; bu filmde de gençliğini izliyoruz tabii, bıyıklıyı oynuyor. Kevin Spacey, geçen seneki taciz iddialarından sonra komple kaybolan, resmen kendi başını yakmış çok sevdiğimiz bir abimiz. Film setlerinde genç oğlanları kenarda köşede sıkıştırıyormuş eskiden, birbirlerinden görüp görüp şikayetçi oldu hepsi.. Yandı adam!..


Richard ve Priscilla, lise çağında kızları olan mutlu bir çifttir. Bir gün yan eve yeni komşuları taşınır, Eddy ve Kay çifti. Özellikle Eddy, enerjik, girişken, cana yakın ve biraz da tehlikeli bir tiptir. Eğlenmeyi, koşmayı, sulu şakalar yapmayı, insanların kafasını karıştırmayı sever. Kay çok güzel şarkı söyler, komşu Richard çalar o söyler.

Richard ve Priscilla'nın bir miktar borçları vardır ve buna canları sıkkındır; Eddy marifetlerini konuşturur, kandırmacalı bir kazayla sigortadan tam da borçları kadar bir para alır. Bunu da sadece dostlarına iyilik olsun diye yapar.


Kay, Richard'a her fırsatta göz devirip duran güzel bir komşudur. Eddy de durumu fark eder ve bir gün Richard'ın kanına girer, bir gece yatakları değişsek sence karılarımızın hoşuna gider mi?! Piiii, nasıl saçma sapan bir hal alır bu andan sonra hikaye.. "Nanet olsun sizin gibi heriflere" söylemleri eşliğinde izlemeye devam ederiz.. Çok geçmeden anlarız ki Eddy'nin bambaşka planları var. Dostlarının borcunu ödeyebilmek için çevirdikleri küçük dümenin biraz daha büyüğü dönmek üzeredir.


Eddy türlü kandırmacalı plan kurar ve planları da tıkır tıkır işler.. Olan Richard-Priscilla çiftine olur. Kader mahkumu Richard, bu işin peşini bırakmayacaktır.

Heyecanla izlenecek bir film olmuş, tebrik ederim, tavsiye edene teşekkür ederim. Ben de sizlere tavsiye ederim, 10 üzerinden 7 veririm, veririm, verdim!..

Bu arada film, ev kredisi reklamı gibi.. Hep o tanıtımlarda kullanılan güzel evlerden, evin en güzel açısı kullanılmış falan hep.. İlginç geldi sadece; belki de o dönem bütün evler böyle diyecem ama yok şimdi de ev kredisi satarken bu evleri gösteriyor reklamlar.. Demek dönemle alakası yok, hayallerdeki ev bu!.. Hayır reklamları ben hazırlıyorum oradan biliyorum..

4.12.19