The Money Pit (1986)


Hay, boşluğuma geldi, gül gül, manyak gibi krize girerek izledim. Normal durum komedisi aslında, Chaplin filmleri gibi, o ona çarpıyo, şu bunu deviriyo falan.. Bütün film öyle değil tabii ama o sahneleri de var işte, komik baya. Hikayesi de basit ama eğlenceli.. Steven Spielberg sunar...


The Sunshine Boys (1975) filmindeki rolüyle Altın Küre sahibi olan aktör Richard Benjamin'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaristi -ancak bilimkurgu senevlerin tanıyacağı- David Giler. Başrolde henüz çok toy bir Tom Hanks var, o zaman iki Oscar sahibi değil henüz, aşırı tatlı gençliği; eşlikçi rolünde de dünyalar güzeli Shelley Long var, canım, nasıl çıtır filmde; onun iki Altın Küre'si var ama film çekilirken.. Alexander Godunov da güzel Shelley'nin eski zengin sevgilisini oynuyor, rahmetlik.


Walter ve Anna, çok kısa bir sürede kalacak bir yer bulmalıdır. Ama hiç paraları yoktur. Anna bir orkestrada keman çalıyor, Walter da birkaç müzik grubunun avukatlığını yapıyordur. İkisi de baya züğürttür ama parayla işleri yoktur zaten, sadece kalacak bir yerleri olsun istedikleri için şimdi para bulmaları gerekecektir.

Walter'ın bir emlaçı arkadaşı aşırı kelepir bir malikane önerir, gerçek değeri bi milyondur ama kadın evi hemen satıp gitmek istediği için $200.000'a bırakacaktır. Borç harç bulurlar tanıdıklardan, bir şekilde alırlar evi. İlk etapta ufak tefek ihtiyaçları var gibi görünen evin neresini tutsalar ellerinde kalır. Ama çok komik..


Tadilat için ekip bulmak zor, ekibin işi bitirmesini beklemek daha da zordur. Her şeye rağmen mutlu kalmaya çalışırlar. Bir sürü komik şey yaşarlar. Ama gerilirler de zaman zaman.

Ev sahibi olmak isteyen çiftlerin mutlaka izlemesi gerekir. Neden çünkü, evlerinde sorun çıktıkça hatırlayıp gülebilmeleri için, sinir olmamak için güzel bir yöntemdir. Azıcık sabır!.. Çok şahane, unutulmaz bir film değil ama eğlenceli işte.. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle!..

5.12.19