No Strings Attached (2011)


İzlerken çok eğlendiğim saçma salak filmlerden. Romantik komedinin dibi. Yönetmen koltuğunda Ivan Reitman var; Ghost Busters (1984)'ı yapan adamdan bahsediyoruz, ayık olun!.. Aslında ben onu Jason Reitman'ın babası olarak biliyorum, bu durum onun için nasıldır acaba? Aynı işi yaptığınız oğlun, senden daha popüler, kıskanır mısın, gurur mu duyarsın? İlginç olur. Baba olunca anlarım belki.


No strings attached, yani bağlanmak yok, duygusallığa yer yok, sadece seks diyen bir film. Çocukken tanışmış bir kız bir oğlan. Hoşlanmışlar birbirlerinden. On sene sonra bi daha karşılaşıyolar, beş sene sonra bi daha karşılaşıyolar. Unutamıyolar birbirlerini ama birlikte de olmuyolar, her seferinde, bi kerelik bi şey deyip konuyu kapatıyolar. Aslında oğlana kalsa ilerleyecek de kız biraz acayip. "Ya tamam, seks falan güzel de, ilişki durumları hiç bana göre değil" kafasında. Bu arada kız büyümüş doktor olmuş, oğlan büyümüş bi dizi setinde asistanlık yapıyo (Oğlanın babası ünlü baya).
Kız, oğlanın yaşadığı mahallede bi hastaneye tayin olunca, oğlan diyo ki "Artık bu kader, sevgili olmalıyız", "Yok" diyor kız. "Ama her istediğimde sevişebileceğim birinin olması fena olmaz" diyor. Böyle başlıyor, fakbadi'cilik.


Bu fakbadi olayı hakikaten de 2010'ların başlarında çok popülerdi, Avrupa'da zaten olan şey Amerika'da yeni moda olmuştu sanki. Amerika'da modaysa bizde de moda tabii. Şu aralar artık 2010'ların ortalarını geçtik ve hakikaten -gözle görülür şekilde- fakbadi modası geçti gibi. Çok duymuyorum artık etrafta.

Filmin dediği de galiba bu, sevişmek her şey değildir. Fakbadi makbadi bi yere kadar; kim karşı koyabilir aşka.. Zaten ben anlamıyorum, aynı kişiyle çok sevişmek mi, farklı kişilerle azar azar sevişmek mi isteniyor. Fakbadi dediğin aynı kişiyle çok sevişmeyi ifade ediyor ki bu zaten sevgililik hali, sadece biraz genişi..


Ludacris ve Jake Johnson oğlan tarafında kankileri oynuyor; kız tarafında ise kanki Greta Gerwig, kız kardeş Olivia Thirlby.. Neredeyse leş Lake Bell, neredeyse orospu Ophelia Lovibond ve neredeyse Drew Barrymore Abby Elliott.. Pek sevemediğim Ashton Kutcher'la çok sevdiğim Natalie Portman başrolde.
Filmin ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum. Yine fakbadi mevzusunu işleyen ve başrollerinde Mila Kunis ve Justin Timberlake olan Friends with Benefits (2011) beş ay sonra vizyona girmişti. Mila Kunis ve Natalie Portman'ın da bir önceki sene Black Swan (2010)'da aynı yatağı paylaştığını hatırlayınız. Bunlar ilginç tesadüfler.

Natalie Portman'ı hiç böyle görmemişsinizdir, bi görün bence.. Filme puanım 7..

160516