Seni Seviyorum BoxSet


'Şehirlerin Aşkı' film serisini duymuşsunuzdur. Paris, Je t'Aime (2006) ile başlayıp, New York, I Love You (2008) ve uzun bir aradan sonra Rio, Eu Te Amo (2014) diye devam eden bir güzellikler silsilesi. Hatta sonrasında Tbilisi, Me Shen Mikvarkhar (2014) yapılmış fekat Gürcüce bu filme ulaşmak ne mümkün. Çince Shanghai, Vo Ai Ni ve İbranice Yeruşalayim, Ani Ohev Otach proje aşamasında işler hala. Biri de çıkıp İstanbul, Seni Seviyorum yapmıyor; gerekli izinleri alacak bağlantım olsa ben girişecem ama yok. Mevzusu da çok basit, söz konusu şehirde geçen kısa bir aşk hikayesi, böyle böyle sekiz on kısa film olacak ve güzelce kurgulanıp tek bir film haline gelecek. Hem şehri hem aşkı hissettirecek.


Bu güzel projenin ilk filminde, yanlış saymadıysam on sekiz kısa film var. Coen Kardeşler, Gus Van Sant, 7 Oscar'lı Gravity (2013)'nin yönetmeni Alfonso Cuaron gibi kendini ispat etmiş yönetmenlerin yanı sıra tecrübesiz sinemacıların filmlerine de yer veren projede; Gerard Depardieu, Natalie Portman, Elijah Wood, Olga Kurylenko, Emily Mortimer, Juliette Binoche, Maggie Gyllenhaal, Steve Buscemi ve Catalina Sandino Moreno gibi tatlı isimler yer alıyor.
Hatta Gerard Depardieu, oynadığı kısa filmi yönetiyor da. Baya güzel aşk hikayeleri izleyeceksiniz bu filmi izlerseniz. Hem de her tarzda; romantik aşklara eşlik eden gerilimli aşkları göreceksiniz Paris'te.. Puanım 7.


New York filminde öne çıkan, sizi filmi izlemeye teşvik eden yönetmenler Fatih Akın ve ilk kez yönetmenlik deneyen Natalie Portman olacaktır. Zaten bu ikisi olmasa, bu film iyice bitik görünecektir. On kısa hikayeden oluşan film, eğlenceli, görselleri kuvvetli olmakla beraber çoğu hikayesinde ruh yoktur, aşkı hissedemeyiz Paris filmindeki gibi.
Fatih Akın'ın yazıp yönettiği hikayede Uğur Yücel ve Qi Shu rol almaktadır. Natalie Portman ise kendi filminde oynamayıp Mira Nair yönetimindeki kısa hikayede rol almıştır. Filmde küçük küçük rollerle oynadığını bilmeniz gereken isimler şöyle: Andy Garcia, Rachel Bilson, Orlando Bloom, Christina Ricci, Robin Wright, Olivia Thirlby, Blake Lively, Bradley Cooper, Jacinda Barrett ve Shia LaBeouf.. Gişeye oynadığı çok belli bir Hollywood işi.. Puanım 5.


Sıradaki on kısa aşk hikayesi de Rio'da geçiyor. Brezilya'nın güneşine, kumuna, müziğine doydum. Gerçi müzik kullanımı açısından -genel anlamda- zayıf kalmış olsa da bazı hikayelerinde karnaval havası var. Ha, hikayelerinde çarpıcı, aman aman bi şey görmedim. Bomboş, hatta neredeyse aşksız hikayeler ama yine de çok kötü değiller. Bu film, efsaneleşmiş isimleri bir araya getirmesiyle dikkat çeker çekerse, bir de tabii ki güzel esmer kızlarla.. Amores Perros (2000)'un yazarı Guillermo Arriaga, La Grande Bellezza (2013)'nın yönetmeni Paolo Sorrentino, Cidade de Deus (2002)'un yönetmeni Fernando Meirelles ve aktörlüğünü herkesin bildiği ama yönetmenliğini bilenin bildiği John Turturro..
Kamera önündeki tanıdık veya tanımaya değer isimler şöyle: Emily Mortimer, Rodrigo Santoro, Nadine Labaki, Harvey Keitel, Vincent Casse, Ryan Kwanten, Venessa Paradis ve Laura Neiva.. Bu filme puanım da 5.

Bulabileceğim en kısa zamanda Tiflis filmini de bulup izlemek isterim. Belki siz de istersiniz.

190516