Wrong (2012)


Dolph, bir sabah uyanır ve köpeği Paul'un evde olmadığını anlar, aramaya başlar, bulamaz. Birkaç gün sonra bir telefon gelir, "Seninle konuşmam lazım" diye. Master Chang, evcil hayvanlar konusunda uzmanlaşmış bir adamdır, kitabını yazmış baya. Bir şirketi vardır, insanların, evcil hayvanlarının kıymetini anlamaları için onları kaçırır ve birkaç gün sonra çaktırmadan teslim eder. Paul'u da bu amaçla kaçırmışlardır fakat işler ters gider; Paul'un içinde bulunduğu araç kaza yapar ve hakikaten kaybolur köpek. Master Chang durumu Dolph'a anlatır ve bir dedektif tutup köpeğini bulmasına yardım eder.

Dolph'un hayatındaki tek saçmalık bu değildir ama: pizzacı kız, bahçıvanı, çalar saati, komşusu, trafik polisi hatta üç ay önce kovulmasına rağmen gitmeye devam ettiği işi bile saçmadır. Peki bunlar neden böyledir; sanatçının boku işte. Ama gayet güzel bir dünya kurmuştur kendine. Köpeğini bulmaya çalışırken izleriz Dolph'u. Bir yerde bir yanlışlık vardır ama tam nerededir bilinmez.


Yazan yöneten Quentin Dupieux; Fransız elektronik müzik sanatçısı Mr. Oizo diye de bilinir. Hatta Mr. Oizo diye daha çok bilinir. Filminin de müziklerine Mr. Oizo adını yazmıştır. Fakat müzikleriyle ön planda bir film değildir. (Ama fragmanı öyledir.) Hatta film Fransızca da değildir, İngilizcedir. Filme puanım 5'tir. Oyuncular çok hoştur: Jack Plotnick, William Fichtner, Eric Judor ve bebiş Alexis Dziena.. Filmi izlerken bir yandan da bu kızı nerede izlediğimi düşündüm, bulamadım, sonra baktım ve gördüm ki: Broken Flowers (2005).. Filmin bir de devam filmi gibi bi şeyi varmış, Wrong Cops (2013) diye. Muhtemelen aynı dünya başka bir karakterle devam ediyordur. İzlerim, -yine- muhtemelen..

250516