Rachel Bilson ve Filmleri



Rachel (Sarah) Bilson, 25 ağustos 81 Los Angeles/California doğumlu oyuncu. Babası yazar/yönetmen Danny Bilson.
Oyunculuğa figüranlıkla başlayan Bilson'ın ilk rolü, 2003'teki bir dizide 'sakız çiğneyen kız'.
İlk önemli rolünü ise yine 2003'te The O.C. dizisiyle alıyor. The O.C. devam ederken bir kaç dizide de ufak rolleri var..
İlk sinema filmi olan The Last Kiss (2006), Tony Goldwyn yönetiminde ve başrolünde Zack Braff yer alıyor. Rachel bu filmde tatlılığını kullanıp evli bir adamı baştan çıkaran college girl rolünde..


The O.C. bittikten sonra Jumper (2008) ve New York, I Love You (2009) gibi tatlı projelerle çıktı karşımıza. Lafı açılmışken belirtmek isterim, New York, I Love You (2009)'nun bir kısmını da Fatih Akın çekmişti ve o kısımda da Uğur Yücel'i oynatmıştı, çok da güzel olmuştu; izlenmeli. Ayrıca Natalie Portman'lı falan proje yani..


2007de Chuck dizisinde iki bölüm oynadıktan sonra televizyona ara verdi bir süre.
2010'un başında How I Met Your Mother'ın 5. sezonunda da iki bölüm oynadı. Bilson, dizinin hayranları tarafından çok beğenilip Ted'in karısı olarak ortaya çıkması istendi ama 6. sezonun başında Cindy'yi (Rachel) tekrar gösterip bir kızla öpüştürünce konuyu kapatmış oldular. Yazık oldu, çünkü 8. sezon sonunda Ted'in karısı diye gösterdikleri hatundan iyiydi..

Mütevazi bir başrolü olan Waiting for Forever (2010) ve sonra da küçük bir rolle Kate Bosworth ve Krysten Ritter'a eşlik ettiği L!fe Happens (2011) rol aldığı diğer sinema filmleri.


Halen devam eden dizisi Hart of Dixie ise 3. sezonuna girdi bu sene. Kasabaya yerleşen şehirli bir doktor olan Zoe'nin kasaba hayatına uyum sağlama çabasını izledik, sonrasında çeşitli romantik, dramatik çoğu zaman eğlenmelik maceralara sahne oldu/olmaya devam ediyor.

The O.C. zamanları.. Adam Brody ile sokakta yiyişirken.. O ne tatlı sarılmak..

Bu arada Rachel'ın enteresan özelliklerinden biri sevgililerini rol arkadaşlarından seçmesi galiba.
The O.C.'de iken sevgilisiyle dizi boyunca normalde de berabermiş, keza Jumper (2008) ve New York, I Love You (2009)'da rol arkadaşı Hayden Christensen'la da.

Ekstra bilgi: Rachel, geçen sene Magnum'un reklam yüzü olmuştu. Billboard'lar falan bunla dolmuştu.. O ara bi tane çaliim, asarım eve diyodum, sonra reklamcısına mail atmak daha akıllıca geldi. "İstiyorum bi tane" dedim, "nasıl alabilirim?" "Ya, biz onları geri markaya gönderiyoruz ama.." dediler. O kadar da istemiyorum aslında, ben sizi denedim, demek vardı ama bi şey demedim..



The O.C.'de oynarken konuk olduğu dizilerden biri de That ‘70s Show'du ve bu film de en az kendisi kadar tatlı Mila Kunis'le tek ortak projesi. Ortak özellikleri ise; ikisi de Yahudi asıllı ve ikisi de ağustos doğumlu. Maxim dergisinin düzenlediği 'Hot 100 of 2008 List'te ikisinin birden adına rastladım; ve bu listede biri 81. diğeri 28. sırada. Hangisi hangisi söylemem, araştırın çok merak ettiyseniz :) Ben ayırmıyorum valla, ikisi de bebeğim..

2004'e ait bu kare That ‘70s Show s06e21'dan:


Son olarak da bu sene oynadığı The To Do List (2013)'te ufak bir rolle karşımızda. Nedense sinemada çok fazla yer bulamayan güzellik, daha çok televizyondan götürüyor. Oynadığı sinema filmlerinin sadece üçünde adam gibi rolü var, o filmlerde de başrol adamın sevdiği kız rolü hep.. L!fe Happens (2011) ve The To Do List (2013)'te konuk oyuncu bildiğin.. Ha bi de American Heist (2014) var yeni, onda da konuk oyuncu..


1 Eylül 13 güncelleme Eylül 2015