Trouble with the Curve (2012)


Amy Adams filmografisinde görüp heves ettiğim, kocaman Clint Eastwood ismini görünce bi şey oluyo sandığım, çok incelemediğim ve ilk bakışta western olduğunu düşündürten afişine kandığım bir beyzbol filmi. Clint Eastwood ismi bile yeterince western olduğu için olabilir.


Yıllardır beyzbolun içinde olan Gus, çalıştığı kulüp için şehir şehir gezip oyuncu izleyen, beğendiği tipleri kulübüne öneren bir bilirkişidir. Bir kızı vardır ve çocukluğundan beri o da babasıyla oyuncu izlemeye gitmektedir. Mickey büyümüş ve avukatlık yaptığı şirkette ortaklık pozisyonuna terfisi söz konusudur, babasıyla zaman geçirebilmek ve hala çok sevdiği beyzbol için bir şeyler yapmak için şirketinden izin alır. Genç yeteneklerin peşine düşen baba-kızın, şimdiye kadar dile getirmedikleri sorunlarını çözmeleri için kısa bir zaman vardır.


Vasatın üstüne çıkamayan, 110 dakikalık falan bir film. Asıl işi yönetmenin sağ kolu olmak olan Robert Lorenz'in ilk yönetmenlik deneyimi olan filmde Eastwood ve Adams'a, John Goodman ve Justin Timberlake gibi isimler eşlik ediyor.

Lorenz, en son Eastwood'un yönettiği -ki 4 Oscar sahibi, imdb.com Top 250 #175 olan- Million Dollar Baby (2004) filminin First Assistant Director'lığını yapmış.


İlginç olan, benim çok beğendiğim Amy Adams'ın, "Çok güzel kadın bu, bunun filmini izleyelim bence" deyip açtırdığım filmlerinde o kadar da güzel olmamasının sebebi neydi ki.. Aslında güzel kadın ama neden birilerine göstermek istediğimde o kadar da güzel değil? Benimle dalga mı geçiyor? Onun burnunu ısırırım bak.

21*09*13*02*38