After Earth (2013)


Will Smith'in uydurduğu hikayeden, Gary Whitta ve M. Night Shyamalan'ın beraber yazdığı senaryoyu Shyamalan tek başına yönetmiş. Hintli yönetmen, The Sixth Sense (1999) ve The Last Airbender (2010) gibi filmlerin yazar yönetmeni.

Günümüzden baya sonrasında geçiyor hikaye. Artık Dünya terk edilmiş, bambaşka yaşam alanları oluşturulmuş, bir yerden bir yere giderken anca kaza sonucu gelinebilecek bir yer olmuş Dünya. Gemileri Dünya'ya düşen bir grup askerden sadece iki kişi hayatta kalmıştır. Bir baba-oğul. Baba çok başarılı bir komutan, oğlu ise asker olmak için sınavlara girmiş ama yetersiz görülmüş bir ufaklık. Ama bu saha çalışması kendini geliştirmesi için iyi bir fırsat olacak.


Normalde kısa film hikayesidir, sündürülmüştür. Felsefesi zayıf, efektleri fena değil, oyuncuları tatlıdır. Çok sayıda fantastik, bilim-kurgu işin içinde bulunmuş Will Smith'den daha vurucu bir hikaye beklerdim açıkçası.


Will Smith, her baba gibi çocuklarının geleceğini düşünüyor ve oğlu Jaden'dan bir kahraman yaratıyor. 98'li Jaden, şimdiden alemin kralı olmuş durumda. Kankisi Justin Bieber ile partiden partiye koşuyor. Filmografisindeki dört sinema filminden ikisinde başrol oynuyor.


Hadi biraz da magazin, Will Smith'in üç yıl evli kalabildiği ilk karısı Sheree Fletcher'dan Trey adında bir oğlu var. 97'den beri de ikinci karısı oyuncu Jada Pinkett ile beraber ve bu evlilikten de bir oğlu bir kızı var. Kızları Willow da baya küçük Rihanna..

22-09-2013