Kötü Kedi Şerafettin (2016)


Yerli animasyon film, ilk değil ama en çok ses getiren, en adamakıllı iş bu oldu herhalde.
Bu da kolay olmadı yalnız, normalde iki sene önce yapılacaktı ama sanıyorum beceremediler, Mehmet Kurtulmuş'tu yönetmen kısmında yazan isim. Sonra, Ayşe Ünal ismi de eklendi, beraber yaptılar filmi ve geçtiğimiz gün vizyona girdi.
Anima İstanbul etiketi var filmde, reklam dünyasına bilgisayar destekli efekt ve animasyon yapıyorlar, patronlarından biri de Erdil Yaşaroğlu.

Kötü Kedi Şero, Bülent Üstün'ün doksanlarda, L-Manyak'ta başladığı bir çizgi roman serisi. İnsansı kedi olarak dikkat çeken karakter, sigara içip, kavga edip, bol bol küfür ediyor. Bu sebeple film de amınakoyim'den siktirgit'den geçilmiyor. Cihangir'de, baba dediği Tonguç'la yaşıyor. Martı Rıfkı ve Fare Rıza arkadaşları, çatıya çıkıp kafaları çekiyorlar, geyik yapıp takılıyolar bütün gün. Sonra Şero iki köpek pataklıyo, stres atıyo falan. Senaryo yazma aşamasında da Büstün'e Levent Kazak eşlik etmiş. Bu arada film 13+, şiddet-korku, olumsuz örnek oluşturabilecek her şey uyarılı..


Şero, yine bir gün çatıda arkadaşlarıyla takılıyordur. Cemil gelir, bi evde tam ağzına layık bi Siyam olduğunu söyler. Pompa için Siyam'ın evine giderler, korkan Siyam, bir dizi sakarlıktan sonra kafasına düşen avizeyle nalları diker. O sırada kedinin sahibi Büstün eve gelir ve dellenir, Cemil'i öldürür, Şero'yla kavgaya tutuşur. Sonra Şero, Büstün'ü camdan atar, öldürür. Ama ölmez Büstün, zombi olup, Şero ve sevdiklerinin peşine düşer.


Hikayeyi çok beğenemedim, çünkü sanki sırf uzatmak için olay eklemişler gibi, durduk yerde "Bize para lazım" diye fikir geliyor Rıza'ya, hop banka soygunu.. Ne alaka IQ. (IQ'yu dilimize kazandıran Nedir?'e selam) Peki teknik anlamda nasıldı, fena değildi, ama iyi hiç değildi. Ayrıca bu daha başlangıç, mücadeleye de devam sonuçta. Bence de herkes bi gitsin görsün, güzel güzel para kazanılsın ki devamı yapılsın. Sonuçta tecrübeyle gelişecek şeyler bunlar. Animasyona uygun çok daha güzel hikayeler de bulunacak eminim. Bu film bize gösterdi ki, istesek yapamayacağımız şey yok. Ellerinize sağlık ekip, cebinize sağlık patronlar. Animasyon olmayan Şero da şöyle bi çizgi:


Filme puanım, affınıza sığınarak 4/10. Seslendirme kadrosu: Uğur Yücel, Güven Kıraç, Cezmi Baskın, Demet Evgar, Yekta Kopan, Ahmet Mümtaz Taylan falan.. Çok beğenmedim seslendirmeleri.. Yekta Kopan hariç..

Filme gitmeden önce Mynet Sinema'nın mobil uygulamasına baktım, en yakın nerde, kaçta oynuyor bu film diye. Seans bilgisini, online bilet alımı takip etti. Böylelikle pazar pazar kalabalıkta bilet sırası beklemedim. Ayrıca Cinetech Torium'da hafta sonu 10, hafta içi 8 tl lan bilet! Çok da şık sinema ha.
Reklam da böyle yapılır bu arada.

070216