Ulan İstanbul (2014-15)


Senaryosunu Uğraş Güneş'in yazdığı, yönetmenliğini Murat Onbul'un yaptığı dizi, 33 bölüm Kanal D ekranlarında yayınlanmış 110 dakikalık bir haftalık diziydi. Zamanın geyiği, -artık kimse tv izlemiyor abi, aynı dizinin YouTube'ta tekrarı hayvan gibi izleniyor- düşüncesinden hareketle, reytingleri düşen yapım, tv'den kaldırılıp Kanal D'nin websitesinde 45 dakikalık formatla yayın hayatına devam etmiş ve bu hareketi yapan ilk dizi olmuştur.

www.herseydenbirsey.com haber sitesinde okuduğum üzere "İlk iki bölümünü ücretsiz olarak yayınlayıp, izleyicilerine hediye eden Ulan İstanbul, sonraki bölümlerini 2 TL karşılığında yayınlamaya başlayınca internet yayınının 3. bölümünde yayından kaldırma kararı aldı. En az 100 bin kişi tarafından ücret ödenip izlenmesi gereken dizi, 22.517 kişilik kitlesiyle beklentinin altında kaldı."


39. bölümden sonra 130 dakikalık bir özel bölümle final yapan dizi için sinema filmi yapılacak diye duyuru yapılmış ama ortada film milm yok. Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Caner Özyurtlu ve Salih Bademci'nin baş rolleri paylaştığı dizi, iyi niyetlerle parası çok olandan çalan bir hırsızlık ekibinin maceralarını anlatıyor. Neredeyse her bölüm için bir ünlü konk oyuncu ağırlanıyor ve o bölümün macerasına dahil ediliyor. Fırat Tanış, Ruhi Sarı, İbrahim Selim, Ezgi Eyüboğlu gibi isimler birer bölüm, Emre Kınay, Necip Memili gibi birkaç isim de birkaç bölümlük dahil oluyorlar ekibe...


Caner Özyurtlu'nun YouTube kanalı Neyse Ne'deki programlarına konuk olarak davet ettiği ünlülerle sohbetler, bir noktada Ulan İstanbul (2014-15)'a bağlanıyor, muhabbeti geçiyordu. Bir değil, iki değil; çok izlendi diye övülen dizinin geçen sene YouTube'a tüm bölümlerinin resmi olarak yüklendiğini fark edip izlemeye başladım ve izledim, bitirdim. Artık muhabbeti açıldığında neyden bahsedildiğini anlayabiliyoğlucam!..

28 Haziran 2020