Mother's Day (2010)


Korku Sinemasının bir alt türü olarak şiddet filmlerinden bir örnek olan Mother's Day (2010), 1980 yapımı aynı isimli filmin tekrar yapımı. Senaryoyu güncelleyen Scott Milam, yönetmen ise Darren Lynn Bousman; DLB, şiddet filmlerinin en bilinenlerinden olan Saw Serisinin devam filmlerinin yönetmenliğiyle tanınıyor. Kendi alanında uzmanlaşmış bir sinemacı duruşu var.

Normal şartlarda izlemeyi çok tercih etmeyeceğim bir türün sıradan bir temsilcisi gibi görünen Mother's Day (2010)'i, kadrosunda yer alan birkaç isim yüzünden izledim. Birincisi Jamie King, çok beğenerek izlediğim bir sarışındır, kariyerinde çok fazla dandik filmde küçük rollerle görünmüşlüğü de vardır -onun için her oynadığını izlemedim- ama Sin City (2005), The Spirit (2008) gibi işlerde akıllara kazınan roller de canlandırmıştır. Diğer isim ise Marvel'in Netflix serilerinde birden fazla dizi başlığı altında Karen Page rolüyle izlediğimiz Deborah Ann Woll, daha önce de True Blood (2008-14) ile kalabalık bir seyirci kitlesine izletilmiştir. Oyunculuğuna kimsenin hayran olduğunu düşünmesem de bakışlarındaki elektriği seviyorum. Kadroda bu ikisini görünce atladım hemen.


Bir banka soygunundan kaçıp evlerine sığınan 3 kardeşten biri yaralanmıştır. Kardeşler buraya kendi evleri diye gelmişlerdir aslında ama evin bir süre önce haczedilip başkasına satıldığını fark ettiklerinde ortalık çoktan karışacaktır. Anneleriyle irtibatı kesilen bu 3 silahlı kardeş her şeyden habersiz eski evlerine gelirler ve evde biri doktor 7-8 kişinin olduğunu görürler. Doktor iş görür, hemen yaralı kardeşi tedaviye başlar.

Bir süre sonra çete lideri anne gelir, yanında kızı Lydia'yla beraber. Psikopat anne liderliğindeki kardeşler, evin yeni sahibi ve arkadaşlarına yer yer şiddet uygulayarak, yanlarına alabilecekleri en çok parayla bu evden çıkıp, kaçıp, kurtulmak isterler. Bir yandan da banka soyguncusu kardeşlerin robot resimleri haber kanallarına servis edilmiş, kardeşleri göt korkusu sarmaya başlamıştır.

Filmde, takip ettiğim o iki isim haricinde başka güzel kızlar da var: Briana Evigan, Kandyse McClure, Lisa Marcos, Jessie Rusu; anneyi de Rebecca De Mornay canlandırıyor.

7 Haziran 2020