Grown Ups BoxSet


Grown Ups (2010) ve Grown Ups 2 (2013) ikilisi, Adam Sandler ve Fred Wolf'un yazıp, Dennis Dugan'ın yönettiği bir komedi izlenceliğidir. Çocukluk arkadaşı olan bir grup yetişkinin, okuldaki basket koçlarının zamanında "Aferin çocuklar, çok iyi oynadınız, hayatta da bu takım oyununuz devam etsin, hiç ayrılmayın!" öğüdü çok işe yaramamış, herkes büyüyünce işine gücüne dalmıştır. Ta ki koç ölene dek! Koçun cenazesi için yıllar sonra bir araya gelen ekip, aileleriyle beraber eğlenceli bir zaman geçirirler.

İlk filmde, koçun cenazesi için gelecekleri kasabada büyük bir ev kiralayıp oda oda paylaşan tipler, başta tabii birbirleirnden bir sürü şey saklarlar. Biri aslında işini yeni batırmıştır ama yiğitliğe bok sürdürmemek için lüks araba kiralayıp gelmiştir. Birinin aşırı seksi kızları vardır, arkadaşlarından sakınır. Birinin karısı hamiledir, kaynanası da yanlarında gelmiştir. Bir haftasonu takılırlar koca evde ve çok eğlenirler.


İkinci filmde, ilk filmden iyice kaynaşan aileler bir şekilde komşu gibi olmuşlardır. Biri o eskiden yaşadıkları mahalleye taşınmış, diğer ikisi zaten oradaymış, biri de bir yerlerde kalıyomuş, falan... Çocukları ortak okula gider, bizim gençler eskiden takıldıkları gibi takılırlar. İş güç devam ederken sürekli eski günler gibi yaşayabilirler. Herkesin keyfi yerindedir ama o eskiden takıldıkları dağların tepelerin artık yeni liseli sahipleri vardır.

İlk film, ikinci filme göre daha derli toplu, ikincisinde bir şeyleri olduğu kadarıyla bir araya getirmeye çalışmışlar, zorlama olmuş gibi yani. Ama hikaye çok da önemli değil aslında, "Aa o niye oraya taşınıyor ki, bunun kızının da gelmesi gerekmez mi mantıken, onun buraya gitmesine hiç gerek yokmuş aslında?" gibi sorulara gerek yok, olduğu kadar izleyip, gülüp eğlenebilirsiniz. Gerçi osuruk komedisi de yapıyorlar ama ara sıra olur öyle...


Adam Sandler bu işin matematiğini bilen bir adam, onun filmi olduğu için ben ikna oluyorum kafadan. Bu filmde Salma Hayek karısı olarak ona eşlik ediyor, hep de güzel güzel kadınlar seçiyor kendine eş rolüne, çakal. Bu ikili dışında da çok kalifiye bir kadro var: Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider ve eşleri rolüyle Maria Bello, Maya Rudolph ve Steve Buscemi, Madison Riley, Jamie Chung; ikinci filmde ise ekstradan Shaquille O'Neal, April Rose ve Halston Sage yer alıyor.

21 Haziran 2020