Inside Out (2015)


Pixar'ın harikalar diyarından benzersiz bir animasyon daha.. Monster, INC. (2001) ve Up (2009) efsanelerinin de yönetmenlerinden olan Pete Docter idaresindeki animasyon filmin hikayesini de, Docter, yardımcı yönetmen Ronnie Del Carmen'le beraber tasarlamış.. Film, En İyi Senaryo ve En İyi Animasyon Film kategorilerinde Oscar için yarışacak, Golden Globe'da da yılın animasyonu seçildi zaten..


Riley'nin içindeyiz. Riley doğar doğmaz içinde oluşan duyguların hikayesini izliyoruz. Kontrol Neşe'de.. Ama Mutsuzluk, Endişe, Nefret ve Öfke her işe karışıyor.. Daha doğar doğmaz, Endişe dağıtıyor ortalığı, Öfke'yi tutabilene aşk olsun, Mutsuzluk zaten dolanıp duruyor ortada; Neşe'nin görevi bunları sakinleştirip, Riley'nin mutlu olmasını sağlamak.. Aslında hepsi Riley'nin mutluluğu için çalışıyor ama karakterleri gereği ortalığı karıştırıyorlar istemeden..

Riley'nin bebekliğinden beri biriktirdiği hatıraları var, çoğu da neşeli şeyler - Neşe burada reverans yapıp tebrikleri kabul ediyor.. Neşe her sabah gayet enerjik başlıyor güne, herkese nasıl davranması gerektiğini söylüyor, görev dağılımı yapıyor.. Ama o da ne? Riley'lerin taşınması gerekiyor.. Endişe, Öfke.. Yeni evleri San Francisco'da, ortalık karışıyor.. Neşe kontrol manyağı biri olup çıkıyor, Mutsuzluk'un hatıralara dokunmasını istemiyor.. Derken başına büyük bir iş alıyor.. Riley'nin psikolojisi tehlikede..


Epeydir animasyon izlemiyordum ve böyle zekice kurgulanmış bir hikayeyle sahalara dönmek iyi geldi.. Tavsiye ederim, filme puanım 8/10..

270116