Captive (2015)


Baya kötü film canım, yani kötü derken kalite olarak, ruh yok filmde.. Upuzun yönetmenlik kariyerinde daha çok televizyona çalışmış, sinemayla pek bi derdi olmayan Jerry Jameson yönetimindeki film, gerçek bir hikayeye dayanıyor.. Hatta belki ilginç de bi hikaye ama sinemada yemez yani.. Kate Mara oynuyordu izledim, bu kadar basit..


Ashley Smith, bitik bir annedir. Uyuşturucu bağımlılığı kızının elinden alınmasına sebep olmuştur, kocası zaten yoktur. Garsonluk yapıp destek gruplarına katılıp temiz kalmaya çalışır Ashley. O sırada televizyonda bi mahkumun hapisten kaçtığı ve kaçarken üç kişiyi öldürdüğü haberi çıkar. Brian'ın kendince sebepleri vardır; işlemediği bir suçtan hapis yatan, öfke kontrol sorunları olan ve yeni oğlu olduğunu öğrenen bir Brian'dır bu. Kaçarken Ashley'yi gözüne kestirir ve onu rehin alıp evinde saklanır. O gece her ikisi için de gergin bi gecedir. Neredeyse dertleşip, birbirlerine iyi geleceklerdir. Ama sabah olduğunda Ashley'nin kızını görmeye gitmesi gerekiyordur ve Brian gitmesine izin verir.


Ashley Smith bu olayı yaşamış, kitabını yazmış ve parayı kırmış. Oprah'a falan çıkmış, itici bir kadın aslında, filmin sonunda onu da gösteriyor. Ashley'yi oynayan Kate Mara ise tam tersi aşırı sevimli bir kadın, kesinlikle klasik anlamda güzel değil ama çok tatlı bence, hafif kepçe falan.. Onu en güzel temsil eden işi House of Cards'ın ilk sezonu.. David Oyelowo ise geçen sene Selma (2014) filminde Martin Luther King'i oynadı, izlemedim o filmi ama duydum hep adını.. Bu filmde performanslar tırt, hiç izlenecek bi tarafı yok.. Ama belki Kate'i -seks satar deyip- makas yemiş ucuz beyaz atletle görmek istersiniz, onu da demin gördünüz..


Filmi indirmeden önce Kate'in çelik yelekli falan fotoğrafların gördüm, setten; dedim herhalde polisi falan oynuyor, film başladı yok öyle bi şey.. Ama diyorum acaba sonradan mı ortaya çıkacak, gizli polis falan.. Yok olmadı, polis değilmiş, ona göre izleyin izlerseniz :) Filme puanım 3/10..

110116