Slow West (2015)


Aşırı romantik, tertemiz film, kesin izleyin, kafadan 8 veriyorum 10 üzerinden. Hikaye western'de geçiyo, Amerika'da. Britanya'da İskoçya diyarında başlayan masal, zengin oğlan fakir kız temalı. Köylü kıza tutulmuş bir soylu sıkotiş genç, ailesini silmiş aşkı uğruna. Oğlana söz geçiremeyen aile, kız ve babasını tehdit etmişler, onlar da kaçmış çok uzaklara. Western'de aranan tiplere 'ölü ya da diri' ödül koymak adettendir. Kızı bulmaya çalışan genç mecnun Jay, tekinsiz yol macerasında ödül avcısı Silas'la tanışır. Silas, hiç ses çıkarmadan Jay sayesinde Rose ve babasına ulaşıp 2.000,00 $ (iki bin dolar) ödüle konacaktır. Jay de garibim, habersizdir ödülden falan.


Ama Rose ve babasının peşindeki tek ödül avcısı Silas değildir. Eski dostu Payne ve çetesi bir yandan, sinsi bir başka pislik öte yandan hep beraber hedefe yaklaşırlar. Yol boyunca arkadaş olan Jay ve Silas, Rose'ların evine geldiğinde ortalık zaten karışmıştır. Ve öyle bir final olur ki, gel de ağlama, zor tut kendini. Çok beğendim romantizmini.. Ya da bilmiyorum o an çok beğenmiştim ama şimdi düşününce o kadar da etkileyici değil mi ne.. Fakat o kadar güzel detaylar var ki filmde - bunlardan bir tanesi alttaki sahne mesela..



En sonda, çok şık fotoğraflarla ölüler anılıyor, çok güzel olmuş.. Yazan ve yöneten, ödüllü iki kısadan sonraki ilk uzun metrajını çeken John Maclean. Kadroda ise ergen kardeşimiz Kodi Smit-McPhee, kralımız Michael Fassbender, The Dark Knight Rises (2012)'tan hatırlayacağınız Ben Mendelsohn ve geçtiğimiz üç seneyi dizi setlerinde geçirmiş ama bundan sonra bol bol filmlerde izleyeceğimizi umduğum 85'li Caren Pistorius var.


Fassbender galiba bu senenin kralı hakkaten: Macbeth (2015), Slow West (2015) ve Steve Jobs (2015).. Hepsi de öne çıkan, ses getiren, kaliteli yapımlar. Geçtiğimiz sene benzer durum Matthew McConaughey için böyleydi: The Wolf of Wall Street (2013), Dallas Buyers Club (2013) ve Interstellar (2014)..
İki üç senede bi kral yetiştirse Hollywood çok şık olur, hatta benim adayım Sam Rockwell valla, şöyşe çat çat çat diye iki üç bomba koysalar önümüze de aklımızı alsalar.. Aynı durum aktris klasmanında da işliyor, buyrun: Jennifer Lawrence, 4 senede 3 Oscar adaylığı gördü, birini zaten adlı, bu sene de kuvvetle muhtemel aday.
Neyse efendim, Slow West (2015) güzel film, izleyin!..


17.12.15