Unexpected (2015)


Beklenmedik ne olabilir sizce? Tabii ki bebek.. Modern çağ sorunu gibi, hastalık gibi korkutuyo başta.. Ama sonra alışıyo insan.. Yani daha başıma gelmedi de çok gördüm çevremde, izledim ekranda, okudum bi yerlerde..
Kris Swanberg, geri planda kalmış, ikinci sınıf denilen Amerikan sinemasının az bilinen yönetmenlerinden bir hanımefendi. Bir arkadaşıyla beraber yazdığı bu film, üçüncü uzun metraj yönetmenliği; başka projelerde oyunculuk yaparak da geçimini sağlıyor anladığım kadarıyla..


Kadroda, HIMYM (2005-14) ve The Avengers (2012)'ta oynayan Cobie Smulders gibi popüler bir kişinin olması filmin daha büyük bir kitleye ulaşmasını sağlamış ve okuduğunuz üzere kendinden bahsettirmiştir. Diğer öne çıkan rollerde çikolata Gail Bean ve daha geçen gün The Intern (2015)'de ufak bir rolle izlediğim Anders Holm var.


Samantha, devlet okulunda, bi lisede, Fen Bilgisi öğretmenidir. Öğrencilerini gerçekten sever - hani şu anaç hocalar olur ya öyledir. Onların iyiliğini düşünüp durur, bi yerlere gelsinler ister. Bu arada hamile kalmıştır Samantha. Sevgilisi de kendisi de hiç beklemiyordur; evlenirler. Ama anne olma fikri çok ağırdır otuz yaşındaki Samantha için. Sonra öğrenir ki, en iyi öğrencisi Jasmine, on yedilik Jasmine de hamiledir. İyi de o daha üniversiteye gidecek falan diye onun yerine dertlenir Samantha. Bi anda kendi durumunu unutup daha kötü durumdaki öğrencisi için dertlenir. Artık onlar öğrenci-öğretmen ilişkisini aşıp kanki olmuşlardır; beraber yogaya giderler falan..

Sağdaki eleman Sundance ekibinden, gömlekli abla da yönetmen Kris Swanberg..

Samantha gerçekten yardım etmek için mi Jasmine'in yanındadır yoksa kendi acısını unutmak için başka hayatlara karışarak bencillik mi yapıyordur. Zorla Jasmine'i üniversiteye götürmesi tam ne demek oluyordur. Tatlı hikaye işte. Kategori olarak dram ama öyle ağlatan bir şey değil, hatta yer yer komedi.. Çok kaliteli bir film olmamakla beraber leş bir film de değil. 5/10 puan veriyorum, imdb.com puanı 5,6..

27.12.15