Despair [2010]


Alex Prager hanfendinin bir kısa filmi bu Despair [2010]. İlk kısa filmi hatta, sonrasında da kısa filmler yapmış ama esasen fotoğrafçı. 36 yaşındaki Amerikalı fotoğrafçının çok kullanışlı olmayan sitesi alexprager.com'dan işlerine bakabilirsiniz, ben baya baktım, beğendim. Kurcalamaya üşenen için son işlerinden birini paylaşayım.


Fotoğraflarında da karakter ve kostüm kullanımına aşırı özen gösteren sanatçının filmleri nasıldır tahmin edin bakalım. Despair [2010]'a denk gelme sebebim, Bryce Dallas Howard'dır. Howard çok güzel kadın 81'li, Kaliforniyalı.. 89'da, ben daha yeni doğmuşken, o ilk deneyimlerini yaşamış kamera önünde.. Genç ve güzel bir kız olduğunda hemen korku filmlerine transfer olmuş. Biz onu ilk kez, Spider-Man'in üçüncü filminde Gwen Stacy rolüyle izledik. Seriye son filminde dahil olan güzellik, kariyerinde seri filmlere hep sonradan girdi, yazıklık oldu. Terminator'e üçüncü filmi Terminator Salvation (2009)'da; Twilight'a da üçüncü ve devamı olmak üzere Victoria rolüyle yarıdan girdi. Tamam bu şekil bakmamak lazım, oyuncu sonuçta ama bi seriye ilk filminde gir, öl, sonrasında olma yine daha iyi ama ortadan girince -belli ki tıraş karakter- diye etketleniyosun işte.


Bryce'a daldı çıkamadı olmasın, zaten amacım film tanıtımından çok Bryce hakkında yazmaktı. Başka kısa filmleri de var, onları da izleyip Bryce hakkında daha çok şey yazmayı planlıyorum. Plana koş.

Filmden Bahsedilen Bölüm
Kadın kulübede telefonla konuşur. Kadın kötü haber alır. Kadın sokakta ve üzgündür. Kadın kaldırımda yürür. Kadın kalabalığa çarpa çarpa ilerler. Kadın yolun sonunda kırmızı bir kapı görür. Kadın kapıdan girer. Kadın yukarı çıkar. Kadın rahatlamıştır.

Filmin olayı bu ama her bir plan bir fotoğraf tabii.. Görmenizi tavsiye ederim.

14.12.15

artsy.net diye sanat ve sanatçı içerikli paylaşım platformu olan bir internet sitesinden mail geldi: "Alex Prager'la ilgili araştırma yaparken yazınızı gördük," diye.. Diyorlar ki, "yazınıza bizim sitenin linkini koysanız da sanatçıyla ilgilenenlere sitemizdeki içeriğe ulaşma imkanı versek.." Güzel düşünmüşler, üşenmeyip yazmışlar, kırmak olmaz.. Siz merak edenler olarak -kendi sitesindekinden daha güzel derlenmiş- Alex Prager'ın Çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz..

24 nisan 2018