To Rome With Love (2012)


Woody Allen'ın Avrupa filmlerinin son ayağı olarak bildiğimiz, ilk önce nisan ayında İtalyan seyircilere sunulan film tam bir festival filmi. Kalbur üstü ülkelerde sırayla vizyona girdikten sonra ekim başı itibariyle biz de izleyebildik; sonunda.


Klasik Woody Allen harfleriyle yazılan jeneriği klasik İtalyan müzikleri eşliğinde izliyoruz ve film diyor ki gelin size Roma sokaklarında gezinen aşk hikayelerinden bi'kaçını anlatalım.

Allen, Jerry rolüyle karşımıza çıkıyor - oyunculuğa verdiği uzun bir aradan sonra. Allen, kızı Hayley'nin tatile geldiği Roma'da, Michelangelo isimli İtalyan'la tanışması ve kaynaşması üzerine, ailesiyle tanışmak için karısıyla Roma'ya gelen Amerikalı emekli müzik yapımcısını oynuyor. Kızı Hayley ise Midnight in Paris (2011)'in Zelda Fitzgerald'ı Alison Pill.

Diğer hikayelerde kadroya renk katan isimler arasında Penelope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg ve Ellen Page yer almakta. Karakter çeşitliliğiyle dikkat çeken filmde dünya üzerinde en arzulanan kadından tut, dünyanın en iyi duşta şarkı söyleyenine, dünyanın en anlamsız meşhuruna kadar pek çok tip var.


Film boyunca kulağa tanıdık gelen İtalyan klasikleri caz enstrümanlarıyla çalınmış ve filme öyle güzel yerleştirilmiş ki bu kadar olur yani. Zaten Allen'ın bu filmin müziklerine önem verdiğini okumuştum bir söyleşisinde, hatta filme verdiği ilk isim Bop Decameron'muş (Müzikle veya müzik tarihiyle ilgili açıklaması olan bir isim). Daha sonra Reno Fiddled yaptığı film ismini son olarak To Rome With Love olarak değiştirip vizyona öyle sokmuş.


Alessandro Tiberi, Faruk Alatan (küçük de bir rolü olan filmin Türk yapımcısı) ve Penelope Cruz

Alessandra Mastronardi, Grera Gerwig ve Woody Allen

Her filminde olduğundan daha çok güzel kız kullanmış olması dikkat çekiyor. Alison Pill ilk bebişimiz, Roma'da salınan bir turisti oynuyor.. İkinci güzelimiz Roma'da okuyan bir öğrenciyi oynayan Greta Gerwig, kendisi erkek arkadaşını -kendi elleriyle- üçüncü şekerimiz olan Ellen Page'in oynadığı çılgın aktris arkadaşına kaptırıyor. Bir diğer tatlı kız rolünde Alessandra Mastronardi'yi izliyoruz, o da çılgın bir hikayenin içinde kocasını Penelope Cruz'un kollarına bırakıyor.

Filmin imdb.com puanı 6,6 benim puanım 7..

09.10.2012