Poupoupidou (2011)


Isereli* yönetmen Gerald Hustache-Mathieu'nun senaryosuna da katkıda bulunduğu Poupoupidou (2011), roman yazarı David Rousseau (Jean-Paul Rouve)'nun kıytırıktan bir miras davası için epey yol geldiği İsveç sınırında bir Fransız kasabasında geçen bir intihar olayı üzerine kurulmuş. Yerel bir üne sahip Candice Lecoeur (Sophie Quinton) bir peynir markasının reklam yüzü ve fotomodeldir. Lecoeur, hayatını hayranı olduğu Marilyn Monroe'nunkine benzetir. Lecoeur bir gün intihar eder ve bu, o sırada oralardan geçmekte olan yazarımıza ilham verebilecek bir ölümdür. Araştırmaya başlar.


Film, polisiye-gerilim-romantik gibi pek çok kategoriye girebilir. Yönetmenin çok parası olmadığını, kaza sahnelerinin ustalıkla atlanmasından anlıyoruz. imdb.com puanı 6,5 ama bence daha fazlasını hakkediyor, 7 veriyorum.. 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş film, hatta yönetmeni de gelmiş; filmin adının nerden geldiğini falan anlatmış ama bulamadım o hikayeyi. Marilyn'in, I Wanna Be Loved By You şarkısında geçiyor 'poupoupidou' ordandır herhalde; n'olcak. Soundtrack'i de güzel, yine bu şarkı.


* Notun Dibi: Yönetmenin memleketi Isere, Fransa'da bir şehir olmasının yanı sıra 'Özgürlük Heykeli'nin Amerika'ya taşındığı geminin adıymış.

25.10.2012