Red Dawn (1984)


Kevin Reynolds'ın hikayesini John Milius senaryoya döküp filme çekmiş. Kurgusal bir 3. Dünya Savaşı izliyoruz. Küba, Kamboçya ve Sovyetler birleşip Birleşik Devletlere dalmışlar. Kasabalarına yapılan saldırıdan kaçıp kayalıklara sığınan bir grup genç, yakınlarının öldürülmesinden aldıkları gazla bir eşkiya timi kurarlar; direnişe geçerler. Kendilerine, dilimizde 'kutup porsuğu' karşılığı olan Wolverine'ler derler. Liderleri Jed rolünde Patrick Swayze, gruptaki kızlardan biri olan Erica rolünde Lea Thompson ve gruptaki diğer kız Toni rolüyle Jennifer Grey'i izliyoruz. Bundan 3 yıl sonra Grey ve Swayze'yi Dirty Dancing (1987)' beraber oynuyor. Thompson ise 1985 yılında Geleceğe Dönüş serisine başlıyor ve... bebeğim ya!


Şu an 52 yaşında ve hala çok güzel olan Lea'nın, Red Dawn (1984)'da çok bir rolü yokmuş; bana yetmedi yani zaten çok güzel bir film de değil. Tamam kabul, eski film olduğu için çok güzel efektler yok, beklemiyordum da zaten ama hikaye bile sıkıcı yani.


O zaman ki savaş filmlerinden beğendiklerimizi bir de şimdinin teknolojisiyle çekseler dediğimiz oluyordur zaman zaman. Bunda da bir ışık görmüşler demek ki, tekrar çekildi ilk yönetmenliğini yapan Dan Bradley tarafından, önümüzdeki ay vizyona girmesi bekleniyor. Red Dawn (2012)'de, Jed'i Chris Hemsworth, Toni'yi Adrianne Palicki ve Erica'yı Isabel Lucas oynayacakmış.


27.10.2012