Sev Beni (2013)


Beklentisiz başladığım filmden baya tatmin olmuş ayrıldım. Bildiğin güzel film.. Çok kaliteli değil ama tarz olmuş yani.. Ukrayna-Türkiye ortak yapımı film, komple Kiev'de geçiyo.. Galiba bi sahne Türkiye'de..


Evlenme arefesinde bi genç, kuzeni, amcası, arkadaşları bir olup bunu Ukrayna'ya 'karıya' götürmeye karar veriyolar. "Savaş zamanı, işgalciler çirkin kadınları öldürüp güzelleriyle sevişiyolar diye, çirkinler oralardan kaçıp bizim buralara gelmiş, güzeller orda kalmış, çoğu orospu olmuş.." hikayesiyle başlıyor tur.. Gerekli taktikleri alıp ortama salınan genç, kızla sıradışı bir yakınlaşma yaşıyor. İşte duş muş, tam sevişecekler, kızın annesi geliyo - ninesi hastaneden kaçmış.. Oğlan da anne-kızla nine aramaya çıkıyor.. İşte sonlara doğru bu yakınlaşmalar ilerliyor aşka dönüyor.. İş sarpa sarıyor..


Genci, Leyla ile Mecnun'dan olaylı ayrılan Uzun Hikaye (2012)'nin Mustafa'sı Ushan Çakır oynuyor. Ukraynalı kızı da -bildiğim kadarıyla- çok bi oyuncu olmayan Viktoria Spesivtseva.. Oğlanın amcasını Güven Kıraç, tur rehberini rejisör asıllı Murat Şeker, Ukrayna'daki dönerciyi de Yavuz Bingöl oynuyor.


Filmin yazan ve yönetenleri Bahadır Er ve Maryna Gorbach daha önce de No Ofsayt (2009)'ta beraber yönetmenlik yapmışlar, bu sefer bi de senaryo kasmışlar yani.. Hatta daha öncesinde Kara Köpekler Havlarken (2009)'de de Maryna, Bahadır'ın yardımcısı pozisyonundaymış; co-director hesabı.. Senaryosu da direk Bahadır'a ait.. Bu arada bu çift evli galiba.. Baya karı-koca çalışıyolar.. Ya da sevgili bilmiyorum tam..


Pek çok festivale gidip, eli boş dönmeyen bu film bence bi izlensin ya.. Saygılar..

İP: 6,2 YSP: 6

28.07.14