Switch (2011)


Durduk yere izleyip, şimdi de durduk yere azıyorum filmi.. Pan Am dizisinde vurulduğum Karine Vanasse'nın başrolünde yer aldığı bu filmi değil de I'm Yours (2011)'u izleyecektim, altyazı bulamadım, dedim başka neler var acaba Karina'nın oynadığı, denk geldi işte.. Filmde Karina'ya eşlik eden bir Eric Cantona var, yönetmen sandalyesinde ise Frederich Schoendoerffer oturuyor.


Aksiyonu güzel, akan bi film olmuş, ama gerek hikayesini çok alakasız bi yere bağlamaları, gerekse de çok sık kullandıkları 'Arka Sokaklar efektli zoom' kasmacaları hiç olmamış..

Montreal'de yaşayan Sophie, -bir internet sitesi marifetiyle- Parisli biriyle kısa süreli ev değiş tokuşuna giriyor. Anahtarlar birbirine postalanıyor ve aynı gün o buraya öbürü oraya uçuyor ve işte bir süreliğine başka bir yerde, başka bir hayat yaşayıp stres atıyorsun. İnternet sitesi sigorta işlemlerini halledip kayıtlar alıyor. Hikaye burayla başlıyor, Sophie Paris'e gidiyor ve ertesi gün uyandığında evde bir ceset.. Tek şüpheli Sophie ve anlattıkları ispatlanamıyor. Ne kimliği, ne tatil hikayesi..


Açıkcası çok hastası olduğum bi film olmadı, normal bi polisiye, hayvani bi şaşırtmaca yok.. Amma Karine Vanasse'nin memeleri her fırsatta kayda alınmış.. Çok teşekkürler..

05.07.14